Konya Şeker gıda devi olacak

Konya Şeker gıda devi olacak

Şirket çalışanlarıyla tek tek tokalaşan Başkan Recep Konuk, Konya Şeker’in yakaladığı büyüme ivmesiyle, başta üreticiler olmak üzere hem Konya’nın, hem ülke ekonomisinin hem de tüketicinin kazandığına dikkat çekti.

Anadolu Birlik Holding’in geleneksel hale getirdiği bayramlaşma programı, bayram sonrasının ilk mesai gününde Konya Şeker Merkez Kampüsünde gerçekleştirildi. Şirket çalışanlarıyla tek tek tokalaşan Başkan Recep Konuk, Konya Şeker’in yakaladığı büyüme ivmesiyle, başta üreticiler olmak üzere hem Konya’nın, hem ülke ekonomisinin hem de tüketicinin kazandığına dikkat çekti, “Konya Şeker ailesinin bir ferdi olarak geçirdiğim 39 bayramdan bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda da olsa ağız tadımızın yerinde olmadığı bayramlar oldu. Mesela 2001 krizinin gölgesinde geçirdiğimiz bayramları biz kafamızdakileri hayata geçirememenin burukluğunu yaşayarak idrak ettik. Oysa biz finans sisteminin çöktüğü bir döneme gelen o bayramları Çumra’daki Şeker Fabrikası projesini başlatarak kutlayabileceğimizi hesap ediyorduk. O dönem ülke ekonomisi kasisli bir yola girdi, biz de o kasisli yolun bitmesini bekledik. Ne kadar? Yaklaşık 2 sene. 2003’te önümüzü gördük ve gaza bastık. O zamandan bu yana da 2008 küresel krizi dâhil gazdan ayağımızı çekmedik. Yol ve mevsim şartları müsaitken aldığımız mesafeden en çok istifade edenler üretici ortaklarımız oldu. Biz o dönemde 45 fabrika ve üretim tesisini kuruma kazandıracak mesafeyi almasaydık üretici ortaklarımız kuruma sadece 2 Milyon ton civarında pancar verebilecek ve onun karşılığında da kurumdan ürün bedeli olarak 500 Milyon TL’nin biraz üzerinde ürün bedeli alabilecekti. O alınan mesafenin üreticiye kazandırdığı ilave ürün bedeli yaklaşık 2 Milyarın üzerindedir. Alınan mesafenin bir diğer kazananı üretici ile birlikte bu kurumun işlerinin büyümesi ile birlikte bu kurumdan ekmeğini kazanan gençlerimiz, evlatlarımızdır. Konya ve Konya’nın ilçelerinden, köylerinden yaklaşık 10 bin kardeşimiz, evladımız bu aileye yol ve mevsim şartları müsaitken alınan o mesafede dâhil oldu. Üretici ve çalışma arkadaşlarımızın dışında daha sağlıklı ve doğal ürüne erişilebilir fiyatla ulaşma imkânına kavuşan tüketici de kazandı, maaş ve ürün bedeli ödemesi ile her ay ve her yıl daha çok sıcak paranın piyasada dönmesi, nakliye başta olmak üzere onlarca yan sektörde iş hacmini büyütmesiyle Konya da kazandı, bazı kalemlerde ciddi boyutta ithalatı daraltan yatırımlarımız, her yıl artan ihracatımız, sağladığımız istihdam ve ödediğimiz vergi bunların hepsinden önemlisi yaptığımız reel üretim ve organize ettiğimiz üreten ekonomi ile ülkemiz ekonomisi de kazandı” diye konuştu.

 

TÜRKİYE’NİN EN İTİBARLI MARKASINI ELBİRLİĞİ İLE RAFLARA ÇIKARDIK


Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ve Anadolu Birlik Holding çatısı altındaki şirket yöneticileri ve çalışanlarının katıldığı bayramlaşma programı, Konya Şeker Merkez Kampüsünde yapıldı. Yönetici ve personelle tek tek bayramlaşan 25. ve 26. Dönem AK Parti Karaman Milletvekili ve PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk, konuşmasında “bir rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı daha tamamlayıp bayramı idrak ettik. Hepinizin geçmiş Ramazan Bayramını tebrik ediyor, Rabbimin ağız tadıyla, sağlıkla, huzur içinde nice Ramazanlara ve bayramlara hepimizi eriştirmesini temenni ediyorum.

Ben 1999 yılında Konya Şeker ailesine dahil oldum. Ailem bana bir mesuliyet verdi. Bu ailenin malını mülkünü koru, ailenin işini geliştir, ailemizi büyüt dedi. Ben de ailem bana ne dediyse yapmaya çalıştım, yaptım. Koru diye bir fabrika verdi ailem bana, ben tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte o bir fabrikanın yanına 45 tanesini daha ilave ettim.  İşimiz sadece pancar ve şekerdi, yanına onlarca kalem iş ekledik, Türkiye’nin en itibarlı markasını samimi bir gayretle ve elbirliği ile raflara çıkardık. Sadece işi pancar olan bir çiftçi organizasyonu iken üretici ortaklarından 26 kalem tarımsal ve hayvansal ürün alımı yapan devasa bir yapılanmaya kavuştuk. Bu kurum üreticinin sadece çoluğuna çocuğuna değil, arazisine, ağılına, ahırına da iş veriyor.

Bugün itibarıyla ben ailemle yani Konya Şeker ailesiyle 39’uncu bayramlaşmamı yapıyorum. Bu 39 bayramı hep birlikte geçirdiğimiz aile bireylerimiz var. Ancak bugün bu bayramlaşmaya katılan aile bireylerimizin çoğu bu aileye peyder pey dâhil oldular ve biz bu aileye dâhil olan her arkadaşımızla her bir bayramı bir öncekine göre daha büyük ve daha kalabalık bir aile olarak kutladık. İnşallah gelecekte de bugünkünden daha büyük ve daha kalabalık, işimizi daha da büyütmüş, üretici ortaklarından daha da çok ürün alan bir aile olarak daha nice bayramlar idrak edeceğiz” dedi.

YAPTIĞIMIZ REEL ÜRETİM İLE ÜLKEMİZ EKONOMİSİ DE KAZANDI 

Başkan Konuk, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Konya Şeker ailesinin bir ferdi olarak geçirdiğim 39 bayramdan bir elin parmaklarını geçmeyecek sayıda da olsa ağız tadımızın yerinde olmadığı bayramlar oldu. Mesela 2001 krizinin gölgesinde geçirdiğimiz bayramları biz kafamızdakileri hayata geçirememenin burukluğunu yaşayarak idrak ettik. Oysa biz finans sisteminin çöktüğü bir döneme gelen o bayramları Çumra’daki Şeker Fabrikası projesini başlatarak kutlayabileceğimizi hesap ediyorduk. O dönem ülke ekonomisi kasisli bir yola girdi, biz de o kasisli yolun bitmesini bekledik. Ne kadar? Yaklaşık 2 sene. 2003’te önümüzü gördük ve gaza bastık. O zamandan bu yana da 2008 küresel krizi dâhil gazdan ayağımızı çekmedik. Yol ve mevsim şartları müsaitken aldığımız mesafeden en çok istifade edenler üretici ortaklarımız oldu. Biz o dönemde 45 fabrika ve üretim tesisini kuruma kazandıracak mesafeyi almasaydık üretici ortaklarımız kuruma sadece 2 Milyon ton civarında pancar verebilecek ve onun karşılığında da kurumdan ürün bedeli olarak 500 Milyon TL’nin biraz üzerinde ürün bedeli alabilecekti. O alınan mesafenin üreticiye kazandırdığı ilave ürün bedeli yaklaşık 2 Milyarın üzerindedir. Alınan mesafenin bir diğer kazananı üretici ile birlikte bu kurumun işlerinin büyümesi ile birlikte bu kurumdan ekmeğini kazanan gençlerimiz, evlatlarımızdır. Konya ve Konya’nın ilçelerinden, köylerinden yaklaşık 10 bin kardeşimiz, evladımız bu aileye yol ve mevsim şartları müsaitken alınan o mesafede dâhil oldu.

Üretici ve çalışma arkadaşlarımızın dışında daha sağlıklı ve doğal ürüne erişilebilir fiyatla ulaşma imkânına kavuşan tüketici de kazandı, maaş ve ürün bedeli ödemesi ile her ay ve her yıl daha çok sıcak paranın piyasada dönmesi, nakliye başta olmak üzere onlarca yan sektörde iş hacmini büyütmesiyle Konya da kazandı, bazı kalemlerde ciddi boyutta ithalatı daraltan yatırımlarımız, her yıl artan ihracatımız, sağladığımız istihdam ve ödediğimiz vergi bunların hepsinden önemlisi yaptığımız reel üretim ve organize ettiğimiz üreten ekonomi ile ülkemiz ekonomisi de kazandı”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.