Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Konya Şeker birilerini rahatsız ediyor

Konya Şeker birilerini rahatsız ediyor

Son günlerde ekonomide yaşanan olumsuzlukları fırsat bilerek ülkemizin değeri olan birçok firmayı batıran, iflas ettiren art niyetli dedikoducular var.

Bu dedikoduculara, Pankobirlik genel başkanı Recep Konuk Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi genel kurulunda yaptığı konuşmada bakın neler dedi.

“Biz ezberleri değiştirdiğimiz için ikinci fabrikayı yapabildik. İkinci fabrikayı yaptık, üretici daha çok pancar üretebildi. Biz ezberleri değiştirdiğimiz için ürettiğimiz şekeri çikolata, bisküvide değerlendirmeye, yani katma değerli ürünler üretmeye başlayabildik.

Biz ezberleri değiştirdiğimiz için, etliye sütlüye, yağlıya tuzluya el attık. Ürettiklerimizi pazara çıkarmak için birilerinin ayağına basa basa kendi markamıza, çiftçinin markasına yer açtık. Bunları niye yaptık? Çiftçinin ayakta kalabilmesi için, kendi ürettiği ürünleri işleyecek tesislere de sahip olması gerektiği için yaptık. 10 sene önce çiftçi sütü üretiyordu ancak satacak yer olmadığı için kanallara dökmek zorunda kalıyordu.

Sizin besinizi birileri geliyor 3-5 peşinat verip gerisi birkaç ay sonra deyip toplayıp gidiyordu. O gerisi gelmiyor, siz aldığınız 3-5 ile kalıyordunuz. Bugün sağlam alıcı olduğu için sizin üretiminiz arttı. Daha da artacak. Ayçiçeğinde Hamyağ Fabrikası kurulduğu için üretim bugün 50 bin tonlardan 300 bin tonlara ulaştı. Elbirliği ile ezberleri değiştirdik ve Türkiye’ye bir model sunduk. Bugün Türkiye’nin, tarım sektörümüzün önünde yol gösteren bir örnek model var” diyor.

Konya Şeker yaptığı ve yapacağı yatırımlar ile mevcut modeli çok daha ileriye taşıyacağının net sinyallerini verdi.

Konya Şeker geçmişinden bugününe birçok saldırı ile karşı karşıya kalmıştır. Saldırıların asıl hedefi ekmek ve aştır.

Başkan Recep Konuk bu saldırıları akılcı yönetim ve ekibi ile birlikte hareket edip kenetlenerek nemelazımcılık demeden aşıyor.

KONYA ŞEKER BİRİLERİNE BATIYOR

Konya’nın en önemli sanayi kuruluşlarından biri olan Konya Şeker’in son yıllarda gösterdiği etkileyici büyüme performansıyla örnek gösterilen kurumlar arasında yer alması,

1999 yılında cirosu 49 milyon lira olan Konya Şeker’in, 2 milyar 715 milyon lira ciroya ulaşması,

Tarım, gıda, kimya, enerji ve turizm olmak üzere 5 ayrı ana sektörde faaliyet gösteren Konya Şeker’in, tamamı öz kaynakla yapılan yatırımlarla, bazıları dünya ölçeğinde olmak üzere toplam 45 tesisinin bulunması,

Bünyesinde sadece şeker üreten bir tesis konumundan çıkıp tarım ve tarıma dayalı sanayi işletmelerini bünyesinde barındıran sadece Konya' nın değil Ülkenin lokomotifi haline gelen bizlerin gurur duyduğu, rakiplerinin ise imrenerek ve kıskanarak baktığı her geçen gün bünyesine yeni işletmeler ilave ederek büyüyen devasa bir kuruluş olması,

Elbette, DÜN ve BUGÜN birilerini, YARIN da birilerini rahatsız edecek.

Konya Şeker' in bugünlere gelmesinde Başkan Recep Konuk, Yönetim Kurulu üyeleri ve çalışanlarının özverisi göz ardı edilemez.

ÜRETİYOR İSEN GÜÇLÜSÜN

“Sözün özü şudur; bu dünyada üretimdeki gücün kadar güçlüsün. Midende başka ellerden çıkan ekmek varsa o el senin boğazındadır. İstediği zaman sıkar, istediği zaman bırakır. İstediği zaman verir abat eder, istediği zaman vurur berbat eder.

Biz ne verilerek ne vurularak yönetilmeyecek, yönlendirilemeyecek, hizaya çekilemeyecek bir Türkiye için mutlaka üretim, mutlak surette üretim” diyen Konya Şeker.

Elbette birilerine hep rahatsız edecek.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR