Konya sanayisi marka olacak

Konya sanayisi marka olacak

Uluslararası Ticaret Birliği Derneği Genel Başkanı Ebubekir Ergin, Genel Başkan Yardımcısı Baha Bekdik, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Alkaş ve Safa Yarar, Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti.

Uluslararası Ticaret Birliği Derneği Genel Başkanı Ebubekir Ergin, Genel Başkan Yardımcısı Baha Bekdik, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Alkaş ve Safa Yarar, Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Konya Sanayisinin marka olma yolunda ilerlediğini ifade eden Uluslararası Ticaret Birliği Genel Başkanı Ebubekir Ergin “Konya sanayisi marka olurken, Uluslar arası ticarette rehberimiz, Osmanlı ticaret ahlakıdır” dedi. İş hayatına geçiş sürecinde ve bu süreçte bazı yapılması gereken hedef ve planlamalardan bahseden Ergin, “Orta ölçekli firmalar, yurt dışına açılırken biraz çekimser davranıyor. Bizim birliğimizin kuruluş amacı bu anlamda firmalarımıza rehber olmaktır. Biz firmalarımızın bu hacmini büyütmeyi amaçlıyoruz. Dünya genelinde 19, Türkiye genelinde toplam 10 şubemizle Uluslar arası ticarete yön vermek için varız. Dış ticaret kapsamında amacımız sadece ekonomik kaygı değil, uluslar arası dayanışmayı, sevgiyi ve ülkeler arası tanıtımlar yapmaktır. Merkezimiz Konya'da. Konya, sanayi anlamında saygın bir konuma gelmeyi hak eden bir il” diye konuştu.

KISA SÜREDE BÜYÜK ADIMLAR ATTIK

Kısa sürede büyük adımlar attığını belirten Genel Başkan Yardımcısı Baha Bekdik ise; “15 günlük resmi bir varlığımız var. Bunun dışında resmiyet kazanmadan önce faaliyetlerimiz vardı. Uluslararası Ticaret Birliği Derneği olarak Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu ile ortaklaşa Dış Ticaret ve Pazarlama Konferansı düzenledik. Bu konferanstan sonra, derneğimize kayıt olabilmek için bize çokça telefon geldi. Biz dernek olarak, kısa süre içerisinde, büyük adımlar attık. 21 Aralık'tan sonra daha aktif çalışacağız” dedi. Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ise Ergin'e ve arkadaşlarına başarılar diledi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.