Konya Sağlık Turizmi Derneği kuruldu

Konya Sağlık Turizmi Derneği kuruldu

Derneğin yönetiminde Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç, Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Zade Vital Genel Müdürü Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil gibi isimler de yer aldı.

‘Sağlık turizmindeki potansiyeli kullanmalıyız’

Konya Sağlık Turizmi Derneği kuruldu. Dr. Mehmet Portakal başkanlığında kurulan derneğin yönetiminde Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Koç, Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve Zade Vital Genel Müdürü Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil gibi isimler de yer aldı. Kamu ve özel sağlık tesisleri yöneticilerinin, turizm işletmecilerinin bir araya gelmesiyle, Konya'da sağlık turizmi altyapı çalışmalarının geliştirilmesi, sağlık turizmi ve turistin sağlığı ile ilgili izlenecek süreçler ve uygulamalarla ilgili işleyişlerin standart hale getirilmesi amacıyla kurulan derneğin tanıtımı için bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Konya Sağlık Turizmi Başkanı Dr. Mehmet Portakal, “Derneğimiz, kısa, orta ve uzun vadeli bir program yapılması, kısa vadeli planlamanın turistin sağlığı, orta ve uzun vadeli planlamanın sağlık turizmine yönelik yeni çalışmaları hedeflemektedir. Konya'nın sağlık turizmi ile ilgili altyapı potansiyelin araştırılması, hayata geçirilmesi ve ülke çapında örnek bir model olacak Helal turizm hareketi için araştırmalar derneğin ilk faaliyetleri arasındadır. Bu anlamda ilk olarak Konya'da sağlık ve turizm ile ilgili yapılanmalarını tamamlamış kamu ve özel sağlık sektörü temsilcileri, turizm işletmeleri ve tüm sivil toplum kuruluşları ile konuyla ilgili bilgilendirme toplantıları yapılarak, istişareler ve işbirliği çerçevesinde birtakım projeler yürütülmesi planlanmaktadır” dedi.

mehmet-portakal-(1).jpg

TURİZM KÜLTÜRÜMÜZ VAR

Dr. Portakal, derneğin ekim ayında ülkemizde düzenlenecek İslam Ülkeleri Turizm Konseyi'nin Konya'da olması için çalışmalarına hız verdiğini belirterek, şöyle konuştu: “7-8 Temmuz'da Türkiye Sağlık Turizmi Federasyonu (TURSAF) tarafından Konya'da düzenlenecek çalıştayda, Ekim ayı içerisinde ülkemizde yapılması planlanan, 300'ü yabancı, toplamda yaklaşık 600 kişilik heyetin katılacağı İslam Ülkeleri Turizm Konseyi'nin hangi ilde toplanacağına karar verilecek. Bu doğrultuda üyeleri ve bağlı kuruluşlar ile işbirliği içerisinde çalışmalarına hız veren Konya Sağlık Turizmi Derneği, TURSAF yönetimine Konya'nın sağlık, turizm, ulaşım gibi önemli bileşenlerin altyapısına sahip en uygun il olduğunu göstermeyi planlamaktadır. İnanç turizmi alanındaki etkinliklere ev sahipliği yapmış olan Konya’da; helal turizm, helal gıda gibi konularda uzmanlaşmış akademisyen sayısı oldukça fazla. Ayrıca Konya/da bulunan otellerin hemen hemen hepsi toplantı merkezi özelliğine sahip ve yıl içerisinde yoğun şekilde toplantı ve kongre organizasyonları yapılıyor. Otellerin dışında Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizin kongre ve sergi merkezleri bulunmaktadır. Konya, turizm kültürü olan bir şehirdir. Bölgedeki işletmelerin Müslüman gruplara aşinalığı oldukça yüksek olduğundan Müslüman hastalar ve ailelerine yönelik paketlerin hazırlanması için Konya yeterli altyapıya sahiptir. İklim özelliği de birçok hastalık için idealdir. Kamu ve özel hastanelerimiz yüksek tıbbi teknolojiye sahip ve tıbbi imkanlar üst düzeydedir.Konya'nın sağlık turizmindeki potansiyeli yüksek. Dernek olarak bu potansiyeli en etkili şekilde kullanarak Konya'ya ve ülkemize yararlı faaliyetler yürüteceğiz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

img_2209.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.