Konya resmen ev sahibi oldu

Konya resmen ev sahibi oldu

2021 yılında Konya’da düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları’nın imzaları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu atıldı. Atılan imzalarla 2021 yılında 5. si düzenlenecek olan İslami Dayanışma Oyunları’na Konya resmen ev sahibi olmuş oldu

2021 yılında Konya’da düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları’nın imzaları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun da katıldığı törenle atıldı. Selçuklu Kongre Merkezinde gerçekleştirilen imza törenine Bakan Kasapoğlu başta olmak üzere AK Parti Konya Milletvekilleri Leyla Şahin Usta, Ahmet Sorgun Selman Özboyacı,Vali Cüneyit Orhan Toprak, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan İslami Dayanışma Sporları Federasyonu Birinci Başkan Yardımcısı Hamad Kalkaba Malboum, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener, Konya Gençlik Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ilçe belediye başkanları, federasyon başkanları sporcular ve çok sayıda davetli katıldı.

5.Sİ KONYA’DA DÜZENLENECEK

İslami Dayanışma Oyunları, İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerin katılması ile dört yılda bir yapılan geniş kapsamlı olarak düzenlenen bir spor organizasyonu. İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu (ISSF) İslam Dayanışma Oyunları yönünü ve kontrolünden sorumlu olan kuruluştur.

İlk oyun 2005 yılında Cidde, Suudi Arabistan'da düzenlendi. İslam Konferansı Örgütünün 57 üyesi katıldı. İkinci oyunlar 2009 Ekimde İranda yapılması planlanırken İran ile anlaşmazlık nedeniyle oyunlar iptal edildi. Üçüncü oyunlar 2013'te Endonezya’da Dördüncü oyunlar ise 2017'de Bakü'de yapıldı. İslam Dayanışma Oyunları’nın 5.si ise 2021 yılı yaz aylarında Konya’da düzenlenecek

KONYA İLKİ YAŞAYACAK

2021 İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yapacak olan Konya bu anlamda bir ilki yaşayacak. Daha önce birçok ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Konya bu büyüklükte ve kapsamlı organizasyona ilk kez ev sahipliği yapacak.

TÜRKİYE SON OYUNLARDA 192 MADALYA KAZANDI

2005 yılında Suudi Arabistan’daki oyunlara 38 sporcu ile katılan milliler, 7 branşta mücadele etmiş ve 1 altın, 3 gümüş, 3 bronz olmak üzere toplamda 7 madalya kazanmıştı.

2013 yılındaki oyunlarda ise 154 sporcu ülkemizi; atletizm, badminton, basketbol, futbol, halter, karate, okçuluk, tenis, voleybol, wushu, tekvando, yüzme dallarında temsil etmiş ve 23 altın, 30 gümüş, 50 bronz olmak üzere toplamda 103 madalya kazanmıştı. İslam Konferansı Örgütü’ne üye ülkelerin katılımı ile gerçekleştirilen İslami Dayanışma Oyunları’nın dördüncüsü 12-22 Mayıs 2017 tarihinde Azerbaycan’da gerçekleştirildi. İslam ülkelerinden yaklaşık 3 bin sporcunun ve bin 500’e yakın görevlinin katıldığı Oyunlarda sporcular 20 spor dalında mücadele etti.

Milli sporcuları 71 altın, 67 gümüş, 57 bronz olmak üzere toplam 195 madalya ile Oyunları Azerbaycan’ın ardından ikinci olarak tamamladı.

ŞEHRE YENİ TESİSLER KAZANDIRILACAK

27 spor branşında müsabakaların yapılacağı 2021 Konya 5. İslami Dayanışma Oyunları için Konya’ya yeni tesisler kazandıracaklarını ve mevcut tesisleri yenileyeceklerini belirten Kasapoğlu şöyle konuştu:

“ 5. İslami Dayanışma Oyunları'nı yönetecek hazırlık ve düzenleme kurulunun da şahsımın başkanlığında oluşturulduğunu belirtmek istiyorum. Bu kurul içerisinde Konya Valisi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı, Selçuk Üniversitesi Rektörü, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı ve bakanlığımızın yetkileri olacak. Yani kurulun, son derece güçlü ve karar alma süreçleri bakımından etkili olacağının altını çizmek istiyorum. Hazırlık aşamasının en önemli adımlarından birini de bu şekilde atmış oluyoruz. Konya'nın tarihi ve kültürel mirası, spor tesisleri bakımından fiziki alt yapısı ve büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabilmesi için gereken her türlü donanımı sağlayan bir kapasitesi var. Bu güzel şehrimizin 'spor şehri' niteliğini ne kadar hak ettiğini, gerek oyunlara hazırlık sürecinde gerek organizasyon esnasında gösterme imkanı bulacağız.”

FERHAT TÜRKOĞLU

 

100-004.jpg

110-004.jpg

120-006.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.