Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konya nerede?..

Konya nerede?..

Konyaspor kötü günler geçiriyor..

Konyaspor, kötü yönetilmesi nedeniyle neredeyse batma noktasına gelmiş..

Borç; dağ gibi..

Kulüp FİFA’lık olmuş, kimsenin kılı kıpırdamamış.. Dahası, haberi olmamış.. Veya gereken yapılmamış..

Fatura ağır..

Herkes oturmuş, kulübün batışını izliyor..

FİFA’nın kestiği ceza çok, çok ağır. Herkes elini değil, kolunu taşın altına koymalı..

Hani, Konya nerede?.. Nerede lafa geldi mi kulübü, yönetimi eleştirenler, Konyasporluyum diyenler..

Nerede Konyalıyım diyenler.. Konya’dan ekmek yiyenler. Servetlerini yüze katlayanlar.

Nerede Konyaspor’un arkasındayız deyip de ortadan kaybolanlar, destek sözleri lafta kalan Milletvekilleri, siyasiler.

Konyaspor’un, çamurdan çıkartılması için herkes üzerine düşen görevi yapmak zorundadır. Bu bir yerde Konya’nın, Konyaspor’un onurudur..

Konyaspor’un, bir Kocaelispor gibi olmasını istemiyorsak, o zaman haydi göreve.. Konya’ya ve Konyaspor’a yakışanı yapın ve Kartal’ı düştüğü yerden kaldırın.

Konyaspor kötü yönetildi, teknik adamlar tarafından saha kenarından kötü yönlendirildi ve küme düştü..
Bununla da kalınmadı, Konyaspor’un borçları, her ne kadar Başkan Bahattin Karapınar geçen yıl ki borçlardan farkımız yok dese de, 30 milyon liraya dayandı..

Futbolcular alacakları için Futbol Federasyonunda sıraya girdi.. Hatta sözleşmesi feshedilen 2 futbolcu serbest kaldı.

Sözleşmesi devam eden futbolcularda alacakları ödenmezse kaçmak için fırsat kolluyor.. Bunların süreleri de bugünlerde doluyor.  

Kulübün geleceği ipotek altında!..

Başkan sayın Bahattin Karapınar, geçtiğimiz hafta içerisinde yaptığı açıklamada,

“Gönül sağlam temeller üzerine kurulu olan ve mücadele eden bir takım oluşturmak istiyordu. Yıllardan bu yana gelen borç yükü ve ilgisizlik nedeniyle bunu gerçekleştiremedik” dedi.

Her kesimin başarı istediğini sözlerine ekleyen Kulüp Başkanımız Bahattin Karapınar, “… maalesef bizim gibi ekonomik anlamda, sportif anlamda ve futbol kültürünün eksikliği anlamında sıkıntılar yaşayan takımlar başarıdan uzak kalıyor. Bu nedenle Konyaspor’u bir türlü istenilen seviyeye getiremedik. Amacımız Konyaspor’un Süper Lig’de kalmasını sağlamaktı. Bunun için ekonomik sıkıntı yaşamamalısınız. Fakat biz sıkıntı yaşadığımız için başarıdan uzak kaldık. Küme düşmemizin sebeplerinden biri de bu” diyor..

Evet, Konyaspor henüz kulüp olamadı.. Kurumsallaşma tam olarak gerçekleştirilemedi. Ama, Başkanın dediği gibi Konyaspor ekonomik sıkıntı nedeniyle değil, iyi yönetilemediği, iyi transfer yapılamadığı için küme düştü.. Başkana sormazlar mı? madem ekonomik sıkıntı vardı da neden göreve geldin, bir sezonda neden 40 futbolcu transfer ettin, Konyaspor’u zarara uğrattın diye..

Başkan Karapınar, bir gerçeğe daha parmak basıyor.. “Konyalıların vefakar yönetim kurulumuza ve arkadaşlarımıza destek vermesi lazım. Kol-kola girmeli ve el ele vermeliyiz. Sıkıntılı günleri atlatarak yeniden başarılı olacağımıza inanıyorum..”

Yine soruyorum, neredeydin sayın başkan, iki yıldır neden kol kola girmedin. Hatta, yanındaki yöneticileri de kaçırmadın mı?...

Hep söyledik, yazdık.. Konyaspor başkanının herkesle, her kesimle barışık olması gerekir.. Ama bu gerçekleştirilemedi. Konyaspor, en çokta bundan kaybetti... Birlik olmayan yerde başarı gelmez.. Fenerbahçe şampiyon olduysa, birlik olmasından başarmıştır.. Trabzonspor şampiyonluğu son haftaya kadar kovaladıysa birlikten kaynaklanmıştır.. Geçen yılın şampiyonu Bursaspor’u hatırlayınız, tüm Bursa kenetlendiği için şampiyonluk gelmiştir. 

Recep Çınar arkadaşımız, geçtiğimiz hafta içerisinde ki yazısında gerçekleri ortaya döktü ve Başkan Karapınar’ın yanıtlaması için sorular yöneltti.

Ama, bunlara bir tek yanıt verilmedi..

Kulübün borçlarının geçen yıllara oranla artmadığını dile getiren Başkan Karapınar, Konyaspor’un sokağa atılan paralar için nedense konuşmadı.. 

Şimdi, o soruların yanında Başkan Bahattin Karapınar’a dört küçük soru daha yönelteceğim..

Birincisi; Milos’un FİFA’ya yapmış olduğu başvurunun ardından kulübe, savunma yapılması konusunda gelen yazılara yanıt verildi mi, verilmediyse neden verilmedi. Veya neden savunma yapılmadı ve gerekli para temin edilerek yatırılmayarak Konyaspor böyle ağır cezayla karşı karşıya bırakıldı?.. Ceza kalkmazsa Konyaspor’un yaşayacağı sıkıntıları nasıl çözeceksiniz. 

İkincisi; ara transferde Galatasaray ve Trabzonspor’dan kiralanan ve takıma en küçük katkıları olmayan futbolculara yapılan ödemelerle kulüp ne kadar zarara uğratıldı?..

Üçüncüsü; Konyaspor’da menacer olarak görev yaptığı ileri sürülen, ancak yaptığı yanlış transferlerle kulübü büyük zarara uğratan Mustafa Eraydın’ın konakladığı lüks otelin parasını kim ödedi.. Bu para Konyaspor’un kasasından çıktıysa ne kadar ödeme yapıldı?. Madem ki ekonomik sıkıntı var, neden iki menacerle çalışıldı?..

Dördüncüsü; süper lig takımlarının kıskacında olan Adnan’ın parası yatırılmayarak serbest kalmasının önü açıldı.. Bu davranışla Konyaspor ne kadar zarara uğratıldı?.

Umarız ki, aynı son Gökhan, Hakan ve Ercüment’te yaşanmaz. Dileğimiz budur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR