Konya LGS’de yine sınıfta kaldı

Konya LGS’de yine sınıfta kaldı

2018 LGS İl Başarı Sıralaması sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Bu sıralama Konya, 82 İl içerisinde 348,7 puan ile 41. sırada yer aldı.

Türk Eğitim-Sen Konya 1 nolu Şube Başkanı Tanfer Ata, “Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı illerin LGS başarı sıralaması sonuçlarını açıkladı. Buna göre, Konya ili 82 il içerisinde 348,7 Puan ile 41. Sırada yer aldı. Bu sonucu makul-mantıklı bir şekilde izah etmek Konya’daki eğitim yöneticilerine düşer. Bu sonucu Konya Hak etmiyor. Emeği geçenler mutlu mu Acaba?” dedi.    Milli Eğitim Bakanlığının 2018 yılı LGS sınav sonuç sıralamasını değerlendiren Türk Eğitim-Sen Konya 1 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata; “2018 LGS İl Başarı Sıralaması sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Bu sıralama Konya, 82 İl içerisinde 348,7 puan ile 41. Sırada yer aldı. Bu sonucu Konya Hak etmiyor. Emeği geçenler mutlu mu Acaba? Bu sonuç bir Başarı Mı? Kesinlikle hayır. Bu sonucun elde edilmesinde emeği geçenlerin ders almasını istiyoruz. Kısaca bir şey söylemek gerekirse Eğitimde görev yapan herkes kendi görevini yapmalıdır. Konya gibi gelişmiş bir ilde, her türlü imkân bulunmasına rağmen, okullarımızdaki eğitim-öğretim ortamı çok müsait iken böyle bir sonuca hiç kimse “başarılıyız” diyemez.

Sınavda soru sorulan dersler itibariyle durum daha da Vahim. Şöyle ki;  Türkçe Testinde, 20 Soruda 16,53 Puan ile 46. Sıradayız, Matematik Testinde, 20 Soruda 7,32 Puan ile 29. Sıradayız, Fen Bilimleri Testinde, 20 Soruda 13 Puan ile 48. Sıradayız, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Testinde, 20 Soruda 9,26 Puan ile 50. Sıradayız, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Testinde, 20 Soruda 9,70 Puan ile 57. Sıradayız, Yabancı Dil Testinde, 20 Soruda 7,65 Puan ile 52. Sıradayız. Bu sonuçları makul-mantıklı bir şekilde izah etmek Konya’daki eğitim yöneticilerine düşer. Herkes kendi sorumluluk alanı ile ilgili bir vicdan muhasebesi yaparsa, bu sonuçlara nasıl ulaşıldığını anlayacaktır. Bu sonuçlar Konya’ya Yakışmıyor, Konya bunu Hak etmiyor Konya daha başarılı olabilirdi, ilk 10 il arasında yer alabilirdi. Ne yazık ki olmadı, olacağa da benzemiyor. Çünkü yıllardır sıralaması üç aşağı beş yukarı aynı.  Bundan herkesin bir ders çıkarması lazım. Konya’daki eğitim yöneticilerimizin şapkayı önüne koyması ve bu sonuçları ekibiyle değerlendirmesi gerekir ki, daha başarılı olabilmemiz için neler yapılması gerektiği ortaya çıksın.

Sonuçlar ile ilgili Öğrenciyi ve Öğretmeni suçlamak işin kolay tarafı olacaktır. Bir okuldaki başarının; Öğretmeni ve Öğrenciyi motive etmekten, uygun ve huzurlu eğitim-öğretim ortamı yaratmaktan, başarıyı destekleyecek eğitim materyallerini ve teknolojiyi öğretmenin ve öğrencinin kullanmasını sağlayacak tedbirleri almaktan geçtiğini biliyoruz. Bunları yapacak olanlar da eğitim yöneticileridir. Bunlar yapılmıyorsa Eğitim-Öğretimde başarı beklenemez. Konya’nın geleceği için, çocuklarımızın istikbali için ille de Kariyer, Liyakat ve Ehliyet sahibi Eğitim Yöneticilerinin atanmasıdır. Kimsenin itiraz edemeyeceği, adil ve şeffaf Yazılı Sınav Sonuçlarına göre (Kesinlikle Mülakata göre değil) Eğitim Yöneticisi atama işlemini başarırsak Konyamız ve Türkiye’miz eğitim-öğretimde istenilen başarı seviyesini yakalayacaktır” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.