Konya lezzetleri yarıştı

Konya lezzetleri yarıştı

Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle “Konya Yemekleri” adlı yöresel yemek yarışması yapıldı. 90 kişinin katıldığı yarışma 4 farklı dalda yapıldı

Turizm haftası etkinlikleri kapsamında, Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Selva Gıda A.Ş sponsorluğunda düzenlenen “Konya Yemekleri” adlı yöresel yemek yarışması 4 ayrı kategoride Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesinin bahçesinde yapıldı. yarışma ana yemek, çorba, hamur işleri ve tatlı olmak üzere dört kategoriden oluştu. TRT Haber televizyonunun canlı olarak yayınladığı yarışmada yemek alanında söz sahibi Jüri üyelerinin yanı sıra Konya Yerel basınının ileri gelenleri de jüri üyesi olarak yer aldı. Yemek konusunda herhangi bir faaliyeti bulunmayan herkesin katılabileceği yarışma başvuruları 10 Nisan 2014 tarihine kadar online olarak gerçekleştirildi. Yarışmaya çorba kategorisinde 16, ana yemekte 35, hamur işinde 15 ve tatlıda 24 olmak üzere toplam 90 yarışmacı katıldı. Yarışmacıların özenle hazırladıkları yemekler jürinin beğenisine sunuldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

KEREM İŞKAN DA JURİ ÜYESİ OLDU
Yemek yarışmasında basın camiasından da tanınmış isimler juri üyesi oldu. Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan, Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar, Konya Life Dergisi İmtiyaz Sahibi Rifat Ergan, Kon TV Ana Haber Spikeri Koray Candan ve TRT Konya Temsilcisi İsmail Turan katıldı. Yarışmada Selçuklu Mutfağı Kitabı yazarı Ömür Akkor,  Konya Mutfağı kitabı yazarı Saime Yardımcı, Yemek Tarihi Araştırmacısı, Yazar Tolunay Sandıkçıoğlu, Mevlevi Mutfağı Şef Aşçısı, Ulaş Tekerkaya ve Hilton Garden In Şef Aşçısı Ebru Akgün de juri üyesi isimler arasında oldu.

DERECEYE GİREN YARIŞMACILAR
Davetlilerin yoğun ilgi gösterdiği ve renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada dereceye giren yarışmacılara 4 kategoride ödüller takdim edildi. Ödül olarak her kategoriden seçilen 1., 2., ve 3.’lere Selva Gıda A.Ş. tarafından; 1.’lere 500TL, 2.’lere 300 TL ve 3.’lere 200 TL değerinde alışveriş çeki verildi. Konya Mutfağı Yemek Yarışması Çorba Kategorisinde Hatice Sertdülger-Tarhana Çorbasıyla birinci, Şerife Güzel-arabaşı çorbasıyla ikinci ve Seher Mutlu bamya çorbasıyla üçüncü oldu.

Ana Yemek Kategorisinde ise Tülay Mert-tiritle birinci, Fatma Kiraz-kaburga dolmasıyla ikinci  ve Sema Yetik ise patlıcan orta yemeğiyle üçüncü oldu.

Hamur İşi Kategorisinde ise Mustafa Konya-Tahinli Haşhaşlı Kıvrım ile birinci,  Haticetül Kübra Çetin-tandır böreğiyle ikinci, Tülay Kart ise su böreğiyle üçüncü oldu. Tatlı Kategorisinda ise Süleyman Ünal-kenevir helvasıyla birinci, Züleyha Dinç-Pekmezli Zini ile ikinci, Büşra Sevgi ise lal baklavası ile üçüncü oldu. Yarışmaya katılan juri üyelerine de sertifika takdim edildi.

merhabahaber.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.