Mehmet Ali Uz

Mehmet Ali Uz

Konya Kucaklaşıyor mu?

Konya Kucaklaşıyor mu?

Cumartesi günü Dedeman Otel’de pek çok Konyalı, “Konya değişiyor, gelişiyor kucaklaşıyor” sloganı ile bir araya geldi. Toplantıyı tertip edenler KOGYAD “Konya Genç İşadamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile KON-FED “Konyalılar Dernekleri Birliği Federasyonu” idi.

Toplantıya dışarıdan ilgi bir hayli fazla idi. Konya’dan katılım daha çok olabilirdi. Bu konu üzerinde fazla durmak istemiyorum. Yalnız sebep ne olursa olsun, bunun aşılması gerektiğini düşünüyorum.

Büyük ideallerin gerçekleşmesi zordur. Her şeyden önce insanların buna inandırılmaları gerekir. Geçmişte de bu hep böyle olmuştur. Bunu düşünerek hiçbir şeyden yılmadan hedefe varmak için gayret gösterilmesi gerekir.

Salon çok büyük olduğu ve toplantıya ara da verilmediği için dışarıdan gelenlerle temas kurmamız maalesef mümkün olmadı. KON-FED Başkanı Mehmet Aydoğan Bey’le sadece kart alış verişinde bulunabildik. Yalnız, ansiklopedi çalışmaları için Konya dışındaki bazı vakıf ve derneklerle münasebetimiz devam ettireceğiz.

Toplantıda anlamlı mesajlar verildi, güzel konuşmalar yapıldı. KON-FED’in İstanbul’da başlattığı “Konyalılar Kültür Merkezi” heyecan verici bir çalışma. Merkezin kaba inşaatı tamamlanmış. Konyalılarla iletişim sağlayacak bir yayın organına olan ihtiyaç meselesi daha önceki toplantıda gündeme gelmişti. Mustafa Ulu Bey tarafından da bunun sözü verildi. Eğer Konyalılar arasında istenilen birlik sağlanabilirse daha çok şeyler yapılabilir.

Türkiye’de Konyalılar arasında tesis edilecek birlik ve kurulacak teşkilatlarla Konyalılara büyük çapta aş, iş ve imkân olarak geri dönecektir.

Türkiye çapında 5 milyonu aşan Konyalılardan ve onlarca Konyalı derneğinden söz ediliyor. Bu, birlik halinde büyük bir güç demektir. Bu güç sağlanamadığı için, Konya meselelerine sahip çıkılamıyor. Yine bu yüzden yıllardan beri bir bakanımız bile yok. Bazı bölge insanları arasındaki birlik ve tutkunluğu görünce insan, buna gıpta ediyor. Bu niçin bizim Konyalılar arasında da olmasın? Herkes üzerine düşen görevi yerine getirirse mesele hallolur.

Bugüne kadar yapılan çalışmalardan, bir hayli mesafe alındığı anlaşılıyor. Bundan sonra da iyi şeyler yapılabilir.

Geçenlerde arkadaşlar cehennemde biri birinin ayağından asılıp, kazan içine düşüren bir Konyalı fıkrası anlattı. O duruma düşmeyelim yeter.

Konyalılar arasında birlik ve beraberlik için gayret gösteren insanlara başarılar diliyor ve bu işi hep birlikte yapalım diyoruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Ali Uz Arşivi
SON YAZILAR