Konya, Kanal İstanbul Projesinden daha önemli!

Konya, Kanal İstanbul Projesinden daha önemli!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, AK Parti Konya Milletvekillerine seslenerek, “Çok kötü günler bizi bekliyor, gelin el birliği yapalım” dedi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un “Hibrit ve ithal tohumların zararlarının araştırılması ve ata tohumuna dönülmesi için çalışma yapılması” hakkında verdiği Araştırma önergesi AK Parti ve MHP'nin oylarıyla reddedildi. Yokuş, ret kararı ile ilgili Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Türkiye tohum piyasasının ve ilaç sektörünün İsrail'in elinde olduğunu ifade eden Yokuş, şunları söyledi: “Küresel güçler, Türkiye'yi hakimiyet altına aldı. Tarım ve Orman Bakanı 'Yerli tohum hibrit var' diyor. Doğru var ama yerli hibritin yetersizliğini biliyoruz. GDO'lu ürün denetiminde eksiklikler var. Çok ciddi sağlık sorunları yaşıyoruz son dönemlerde” dedi.

KANAL İSTANBUL'A AYRILAN PARA KONYA'YA AKITILSIN

“Çok yoğun kullanılan tarım ilaçları yüzünden biz de toprağımız da zehirleniyor” diyor Yokuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ürünlerde yüksek dozda kimyasal ürün var. İhraca giden ürünler, kimyasalı yüksek olduğu için tahlilden geçirilmiyor. Bu sebze ve meyveler pazarlarda benim halkıma satılıyor ve halkım zehirleniyor. Ben, Konya Milletvekiliyim. Bu yüzden bu sorunu sürekli dile getireceğim. Kanal İstanbul'a ayrılan paranın 4'te biri Konya için ayrılsa Konya tarımı Türkiye'ye yeter. İthalat yapılmaz. Sayın bakana bu konuları anlattık. 'Sudan'dan toprak alacağımıza, ülkemizin topraklarını değerlendirelim' dedim. Sonuç alamıyoruz.”

AK PARTİ KONYA MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ

Çiftçinin üretim yapmaktan artık vazgeçtiğini ve çok kötü günlerin Türkiye'yi beklediğini de aktaran İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Benim, yerli tohum konusundaki ısrarım milli bir konu. Konya'nın iktidar vekillerine sesleniyorum. Dicle-Fırat üzerinden Konya'ya su getirelim. El birliği yapalım. Kanal İstanbul için ayrılan bütçenin bir kısmını şehrimize kazandıralım. Bakın bu konu Kanal İstanbul projesinden daha önemli bir mesele” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
20 Yorum