Konya ile TÜMOSAN işbirliğinde yeni dönem

Konya ile TÜMOSAN işbirliğinde yeni dönem

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye’nin ilk yerli tankı Altay’ın Güç Grubu İhalesi’ni kazanan TÜMOSAN’ı ziyaret etti.

Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Memiş Kütükcü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Türkiye’nin ilk yerli tankı Altay’ın Güç Grubu İhalesi’ni kazanan TÜMOSAN’ı ziyaret etti.
Önümüzdeki dönemde Konya sanayisi ile TÜMOSAN arasındaki işbirliğinin hem motor ve traktör üretimi, hem de milli tank Altay’ın mühendislik çalışmaları ile ilgili nasıl artırılabileceğine dair fikir alışverişlerinin yapıldığı ziyarette, bu işbirliklerinin her iki taraf için de önemli kazanımlar getireceğine dikkat çekildi.

Albayrak Holding İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak’ın da katıldığı ziyarette Türkiye’nin milli bir projesinin Konya’daki bir tesiste yapılacak olmasından memnun duyduklarını ifade eden Başkan Kütükcü, TÜMOSAN ile Konya sanayisi arasındaki işbirliğinin artırılmasının önemine değindi. Geçtiğimiz günlerde Konya Sanayi Odası’nda, TÜMOSAN ile Konya sanayisi arasındaki işbirliğinin artırılması yönelik bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Başkan Kütükcü, TÜMOSAN yöneticilerine bu çalışma hakkında bilgi vererek, kazan-kazan modelini hayata geçirebilmek için bir yol haritası çıkardıklarını bildirdi.

KONYA SANAYİSİNDEN MİLLİ PROJEYE TAM DESTEK
Konya’nın değerlerinden birisi olan TÜMOSAN’ın milli ve stratejik bir projenin kalbinde yer almasının kendilerini son derece memnun ettiğini anlatan KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Konya sanayisi olarak bu süreçte TÜMOSAN’a gerekli tüm desteği vermeye hazır olduklarını vurguladı. Bu sürecin Konya sanayisine yeni kazanımlar getireceğini belirten Başkan Kütükcü, “Milli bir projemizin kendi öz tesislerimizde, kendi mühendislerimizle yapılacak olması gerçekten çok anlamlı. Bu proje hem TÜMOSAN’a hem Konya’ya yeni kazanımlar getirecektir. Çünkü bu projede yerlileştirme çok önemli. TÜMOSAN’ın önünde de mühendislik çalışmaları yapacağı önemli süreçler var. Konya sanayisi olarak bu süreçlerde tam destekle TÜMOSAN’ın yanında olduğumuzu ifade etmek isterim” dedi.

“KONYA’DAN ÜRÜN TEMİN ETMEK REKABET AVANTAJI SAĞLAR”
Albayrak Holding İcra Kurulu Başkanı Mustafa Albayrak ise, ziyaretten memnuniyet duyduklarını bildirerek, kendilerinin de yerliliği önemsediklerini, Konya’dan kaliteli ürün temin etmenin TÜMOSAN’a da rekabet avantajı kazandıracağını, Konya Sanayi Odası’nın ziyaretinin ise bu sürece önemli katkılarda bulunacağını kaydetti. Altay Tankı Güç Grubu ihalesini alan TÜMOSAN’ın, önümüzdeki günlerde sözleşme görüşmelerine başlayacağı bilgisini veren Albayrak, beş yıllık bir takvim içerisinde üretimin tamamlanacağını söyledi. Albayrak, “TÜMOSAN’ın kuruluş ruhuna da uygun olan bu proje bizleri sevindirmekle beraber, sorumluluklarımızı da artırdı” dedi.
Ziyarete KSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Mustafa Veli Tekelioğlu ve Ömer Şen, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Bozkurt Çağlayan, Kemal Korkmaz, Mehmet Serin, Hüsamettin Sönmez, Mehmet Ali Acar, Hüseyin Keleş ile Albayrak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Albayrak, TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, TÜMOSAN Fabrika Müdürü Osman Babaoğlu da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.