Konya için önemli etkinlik!

Konya için önemli etkinlik!

18 Ekim Cuma günü başlayacak olan “Konya Enduro Fest 2019” ile Konya, Türkiye genelinde alanında düzenlenecek en büyük etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Etkinliğe ise yurt içinden ve dışından bin kişiden fazla kişinin katılımı bekleniyor

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi'nin destekleri ile Konya Enduro ve Motor Sporları Kulübü'nün de organizasyonu ile 18-19 ve 20 Ekim günlerinde düzenlenecek ve Türkiye'nin alanında en büyük etkinliği olacak “Konya Enduro Fest 2019” öncesi Konya Enduro ve Motor Sporları Kulübü tarafından etkinliğin gerçekleştirileceği alanda bir basın açıklaması yapıldı. Konya Enduro ve Motor Sporları Kulübü Başkanı Mehmet Sait Sürücü, “Türkiye'nin en büyük enduro parkuruna sahip olan bu alanda 3 gün boyunca yapılacak olan etkinliklerde motor tutkunlarına seyir zevki yüksek görsel bir şölen sunmayı arzuluyoruz” dedi.

FARKLI ŞEHİRLERDEN KATILIM OLACAK

Etkinliklerine yurdun çeşitli bölgelerinden 100'ü aşkın sporcunun katılacağını aktaran Başkan Sürücü, kıyasıya sürecek olan mücadelelerde sporcuların taş, lastik, kütük, araba, tünel, uçuş rampaları gibi engellerin bulunduğu 3 kilometrelik bir zor parkurda zamana karşı yarışacağını da kaydetti. Enduro sporunda başarının sadece hıza değil, motosikletlerin ve sürücülerin dayanıklılığına da bağlı olduğunu dile getiren Mehmet Sait Sürücü, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Enduro aynı zamanda günümüzde dünya çapında en çok takip edilen motosiklet etkinliklerinin arasında da yer almaktadır. Bu etkinliği düzenlememizin amaçları var. İnsanların tehlikelerden uzak güvenli bir şekilde adrenalini yüksek, zevk alarak spor yapmalarını sağlamak asıl amacımız.Gençlerimiz motosikletlere binerek sokak ve caddelerde tehlikeli hareketler ve hız yaparak, kazalara ve can kayıplarının yaşanmasına sebep oluyorlar. 'Gençler, gelin. Ekipmanlarınızı giyerek, enerjinizi burada atın.' Ayrıca bizler burada yarışma düzenlemiyoruz. Yıl içerisinde enduro sporuna dair çeşitli etkinlikler düzenleyerek, bu spora ilgi duyanlara, sürüş eğitimleri vermeyi de planlıyoruz.”

3 GÜN DOLU DOLU GEÇECEK

18 Ekim Cuma günü sporcuları karşılayıp, kalacakları alanlara yerleştirerek, isteyenlere antrenman yapma olanağı sunarak etkinliği başlatacaklarını duyuran Sürücü, 19 Ekim Cumartesi günü saat 11.00'da Konya Enduro Park alanında toplanarak, polis korteji eşliğinde şehir merkezine hareket edeceklerini ifade etti. Kılıçararslan Kent Meydanı'nda aralarında Türkiye şampiyonlarının da bulunduğu sporcuların mini bir gösteri yapacağını belirten Sürücü, şunları kaydetti: “Ardından kortej halinde tekrar parkura hareket edilecek. Saat 14.00'da ise sıralama turlarımız başlayacak. Saat 16.00'dan sonra aralarında Umut Kaya'nın da bulunduğu sanatçıların ve grupların konserleri başlayacak. Bu harika görsel ve müzik şöleni, kamp ateşi ve diğer etkinlikler eşliğinde gece yarısına kadar devam edecek. 20 Ekim Pazar günü saat 11.00'da kent protokolünün katılımıyla açılış konuşmaları yapılacak. Gün içinde yamaç paraşütü, paramotor, microlight ve drone gösterileri de olacak ve devamında yarışlar başlayacak. Yine Konya kaşıks ekibi de dans gösterileri ile festivale renk katacak. Yarışlarımız saat 16.00'da sona erecek ve ardından sonuçları açıklayarak dereceye girenlere ödülleri takdim edilecek. Bütün herkes, programımıza davetlidir.”

MESUT TURAN

whatsapp-image-2019-10-15-at-15.05.41.jpegwhatsapp-image-2019-10-15-at-15.05.43.jpeg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.