Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Konya İçin Güzel Hizmetler Ortamı Doğmakta

Konya İçin Güzel Hizmetler Ortamı Doğmakta

Antalya dönüşümle, posta kutusunu dolduran gönderimler içinde…

Epeydir gönderimini göremediğim KSO’nun esas bilgilerle donatılmış yayınlarından olan  “LONCA” dergisinin özel sayısında ki “Konya Vizyonu” konusunu hayret ve iftihar içinde okudum ama!

“İnşallah” demekten de kendimi alamadım. Çünkü çok yoğurtları üfleyerek yemiştik!

İftihar içinde deyişimi yadırgamayın. Yaşamım içinde ki 1954 yılında başladığım azığı kendinden yazarlık içinde…

Her hangi bir maddiyat beklemeden sırf Konya gelişmeleri için baş koyup yıllardır yazmış olsam da yine meselelerin tamamına ulaşamadığımız gün gibi aşikâr.

“Dur o kadar olma bak Hızlı Tren Ankara için başladı” diyeceksiniz. Doğru.

Hatta bazı yazarlarımız yolculuk etmesine rağmen “Konya için biraz lüks” diyebilenlere Tren’in üçten daha fazla sefer yapmasına sebebiyet vermesine vesile olması gereken cevabı vermiştir sanırım.

Evet, meselelerimizden birisi hallolmuştu ama ya “KOP” ne âlemde? Bakmayın siz veryansınla Mavi Tüneli KOP sayıp hallediyoruz laf-ı güzarlıklara

 İsmi bende mahfuz bir bilge kardeşimizle sohbetimizde“KOP ile ilgili bir plan program görememekle hayretler içinde kaldım” demesi hala kulaklarımda çınlar.

Ya “Sivil Hava alanı” çok konuşulur ama bu elzem işe bakan bile düşündüğümüz yok deyiverirde ortalık ayağa bile kalkmaz!

“2023 de Türkiye vizyonu” içinde “Konya vizyonu ”nu içine alan özel sayıda yayınlanan pek çok makam, kurum, öğretim vb. içinde olanların konuşmalarını çok geç öğrenmiş olsam da üzerinde durup yazmaya başlamıştım.

Mail işaretini görünce baktım ki Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Av. Tahir Akyürek’ in daveti var

 Konuya bakınca Toplantıda da Sayın başkana söylediğimi burada tekrarlayarak

“Sayın başkan. Ramazan bayramında ki sohbetimizde “ şehircilikte fevkalade çalışmalarınız var ama belediyecilikte maalesef eksiklikler oluyor…” demiştim. Bu gün ise bu toplantıda sunduğunuz gayretli çalışma, yıllardır belki nizamnamelerinde olmadığı için yapamamış olsalar ve bu işlem Kültür bakanlığınca da ele alınması düşünülsede sizin bu atılımızla belediye çalışmalarınızda “Vazifeyi asliyeden vazifeyi âlâ ya” gidişiniz olmaktadır.

Konya için, bu kültür işlemi içinde her yöne geçişiniz, gençler ve çocuklar için kültür vb. yanında Mevlâna üzerinde ki işlemlerinizi tebrikle takdir ediyorum” dediğim gibi…

Bu düşünce hemen doğması ile yukarıda başladığım konuyu bırakarak sabah yapılan toplantıya icabet edip sıcağı sıcağına sizlere de duyurmak istememle gazeteye de lütfedip beklemelerini istedim.

Bu bakımdan hem yukarıdaki “Konya Vizyonu” konusunu ileriye bırakmam yanında toplantıdaki konuşma ve müşahedelerimi ve irdelemelerimi de ileri yazıma bırakmakla beraber başlıklarını sunmakla kalmış olacağım.

Çünkü gazeteye yazıyı ulaştırmam lazım.

***

Toplantının konusu Konya büyükşehir Belediyesince hazırlan bir kültür ve tanıtım yanında bilgi verme ile bilhassa Konya’yı tanıtma çabalarını içermekte.

Sırası ile Konya Kitap Günleri’nde binlerce kitap, onlarca yazarlar tanıma ve sohbet, Uluslar Arası Eğitimde Kalite Kongresi, Uluslar Arası Sultan Veled Hz. Sempozyumu.

Eğitim Kültür Projeleri’nde Hayat tecrübeleri, Bilim Şenliği, Fotoğraf Afiş Yarışması, Çocuk Kongresi, Gençler Konya ve Mevlâna’yı Dünya’ya tanıtıyor, Konserler, Şiir geceleri, Çocuklar İngilizceyi Eğlenerek Öğreniyor, Oyuncağımı Yapıyorum, Oyunumu Oynuyorum, Oyuncak Kütüphane, Tiyatro Günleri, Konya Resimleniyor,  Benim Mahallem Konulu Resim Yarışması, Konya Müzik Grupları Yarışması bulunmakta.

Son olarak da Dinle Mesneviden, Şehir Konferansları ve Eğleniyorum Öğreniyorum Projesi yer almakta.

Tekraren özürle bu konularda ki konuşmalar ile müşahede ve irdelemelerimi ileri yazımda sunarım inşallah.
***
Sağlık ve esenlik içinde yaşam dileğimle…
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR