Konya huzura hasret kaldı

Konya huzura hasret kaldı

Konya, asayiş olayları ile anılmaya başladı. 13 kişi, 29 gün içinde çeşitli sebeplerle öldürülürken, 2 kişi de intihar etti. Son 1 ayda artan asayiş olayları, Konya'nın imajını da olumsuz etkiliyor

Konya'da son 1 aydır neredeyse her gün bir ölümlü ve yaralamalı şiddet olayı yaşanıyor.  Şehrin farklı noktalarından her gün cinayet, intihar, silahlı ve bıçaklı kavga ve trafik kazası haberleri geliyor.  Emniyet güçlerinin aldığı tüm önlemlere rağmen, olaylar kaçınılmaz oluyor. Sözlü sataşma ve tartışma ile başlayan olaylarda silahlar konuşuyor.  Aile içi şiddetli geçimsizlik, tahammülsüzlük, ekonomik durumun kötüleşmesi, kıskançlık krizleri; tehlikeyi artırıcı unsurlar arasında yer alıyor. Sosyal medya üzerinden yapılan nefret söylemleri ve verilen yalan haberler de, bu olayları körüklüyor. Tüm bu olumsuzluklar karşısında ise Konyalıların huzuru kaçıyor. Vatandaş, huzur şehri olarak anılan Konya'nın asayiş olayları ile anılmasını istemiyor.

HAZİRAN CİNAYET AYI OLDU

6 Haziran'da bir Suriyeli'nin öldürülmesi ile başlayan cinayet olaylarına her gün bir yenisi ekledi.  Şizofreni hastası olduğu iddia edilen bir kişi Cihanbeyli'de 5 akrabasını katletti. 73 yaşındaki bir adam, birlikte yaşadığı 36 yaşındaki kadını öldürdü. Ardından da kendi canına kıydı. Beyşehir'de bir usta ormanlık alanda ölü bulundu. 18 Haziran'da iki grup arasında yaşanan tartışmada ise silahlar konuştu. 1 kişi hayatını kaybetti.

EŞİNİ BIÇAKLAYARAK ÖLDÜRDÜ

Beyşehir'de, kendisini aldattığını düşündüğü kocasını takip eden kadın, tartıştığı eşini tartışma sırasında bıçaklayarak ölümüne sebep oldu. Masanın üzerindeki meyve bıçağını kapan kadın, yaşanan arbede esnasında bıçağı eşinin kalbine saplayınca Ali H. ağır yaralandı. Eşini bıçaklayan Sevim H.’nin kocasına suni teneffüs yaptırarak ilk müdahaleyi yaptıktan sonra adrese ambulans çağırması üzerine, olay ortaya çıktı. Adrese gelen 112 Acil Yardım ekipleri, yaralı Ali H.’yi Beyşehir Devlet Hastanesine kaldırmak üzere ambulansa aldı. Ambulansta kalp masajı yapılarak yaşama döndürülmeye çalışılan şahıs, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

TEMMUZ AYI CİNAYETLE BAŞLADI

Akşemsettin Mahallesi Anadolu Parkı'nda meydana gelen bir olayda bir kişi bıçaklanarak hayatını kaybetti.  Karatay ilçesi Aziziye Caddesi'nde seyir halindeki Yunus Şener'in kullandığı otomobile kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce tüfekle ateş edildi. Göğsünden yaralanan sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç, bir iş yerinin camına çarparak durdu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Yunus Şener, müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

POLİS MEMURU CANINA KIYDI

Meram'da yaşayan 83 yaşındaki Ayşe Pamuk, merdiven boşluğu demirlerinde eşarp ile asılı halde bulundu. Pamuk'un alzheimer hastası olduğu öğrenildi. 83 yaşındaki kadını o halde gören yakınları, sinir krizi geçirdi. Durumu, emniyete bildirdi. Bir üzücü haber de Akşehir'den geldi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesinde görevli olan Önder G.'nin bunalıma girdiği belirtildi. Kendine ait silahını çıkarıp, kalbine dayadığı ve silahı kısa sürede ateşlediği öğrenildi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum