Konya huzur şehri

Konya huzur şehri

Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, “Şehirlerin gelişmesinde, vatandaşların rahat yaşamasında huzur ve güvenlik vazgeçilmez bir gerçektir. Beş bin yüz personelimizle şehirle ele ele vererek suçlarla mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi

Konya Kent Güvenlik ve Asayiş Bilgilendirme Toplantısı Konya Ticaret Borsası’nda yapıldı. Konya Valisi Muammer Erol başkanlığında yapılan zirveye İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun,  İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ile KTB Meclis Başkanı Selçuk Öcal, KTB Meclis ve Komite Üyeleri ile sanayici ve işadamları katıldı.

SUÇLARIN ŞEKLİ VE NİTELİĞİ DEĞİŞTİ

Vatandaşına değer veren zihniyetin hakim olmasıyla birlikte; şehirlerimizin ve buna bağlı olarak Ülkemizin hızla yükseldiğini ifade eden Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik, bu yükselişin sürdürülebilir olmasının en önemli ayaklarının ise adalet ve güvenlik olduğunu ifade etti. İletişim, etkileşim ve ulaşımın arttığı günümüzde suçların şeklinin ve niteliğinin de değiştiğini ifade eden Çevik,’ Dolayısıyla bunlarla mücadele şekli de değişti. Güvenlik ve kamu düzeni hepimiz için geçerlidir ve gereklidir. Huzuru birlikte sağlamalıyız. Bu açıdan kanunlarla yetkileri belirlenmiş olan güvenlik güçlerimizle daha sıkı bir işbirliği ve iletişim içerisinde olmamız gerekiyor. Toplantının bu amaca hizmet için güzel bir fırsat olduğunu düşünüyoruz’ diyerek şehrin huzur ve güvenliği için çalışanlara her türlü desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.

İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun’un sunumuyla başlayan toplantıda, Konya’nın asayiş konusundaki mevcut durumu, sorunlar ve çözüm önerileri konuşuldu. Konya’nın yüzölçümünün çok büyük olduğunu ifade eden Dursun, Konya’nın önemli bir kavşak noktasında bulunduğunu söyledi.

HUZUR İLE KONYA GELİŞECEK

Konya Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Konya’nın huzurlu bir kent olduğunu söyledi. Demir, ‘Kentlerin gelişmesinde, vatandaşların rahat yaşamasında huzur ve güvenlik vazgeçilmez bir gerçektir. Ancak yokluğunda kıymeti bilinir. Huzur içinde gelişmek için vatandaşla emniyet güçleri daima beraber çalışacaklardır. Beş bin yüz personelimizle şehirle ele ele vererek suçlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. Konya’daki kurum ve kuruluşlar arasındaki ahenk ve halkın yaklaşımı çalışmalarımızda bizlere büyük güç veriyor’ diyerek bir vatandaşın burnunun kanamasının ve malına zarar gelmesinin kendilerini üzeceğini ifade etti. Demir, vatandaşların trafik kurallarına uymalarını da özellikle istedi.

KONYA’DAYIZ HUZURDAYIZ

Sanayici ve işadamlarının sorularını yanıtladığı toplantının sonunda söz alan Konya Valisi Muammer Erol şehrin güvenlik ve asayişinin herkesin ortak paydası olması gerektiğini belirterek, ‘Konya’dayız Huzurdayız’ sloganı ile birlikte daha huzurlu bir Konya için çalıştıklarını söyledi. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın zihniyetiyle hareket ettiklerinin altını çizen Vali Erol, tüm kurum ve kuruluşlarıyla vatandaşın hizmetinde olduklarını belirtti. Toplantı KTB Başkanı Hüseyin Çevik tarafından günün anısına, Vali Muammer Erol’a, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun’a ve İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir’e plaket takdimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.