Konya huzur şehri

Konya huzur şehri

Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, “Bazı bölgelerde resmi kıyafetli polislerimizi daha görünür kılacağız. Bu sayede hem bize gelen şikayetleri azaltacağız hem de vatandaşın var olan polis sevgisini artıracağız. Konya, gerçekten huzur şehri” dedi

Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak ve Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman'ı ziyaret etti. Yaman, Sarıkulak ve Çınar'a İl Emniyet Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Konya'nın huzur şehri olduğuna dikkat çeken Yaman, Konyalı vatandaşların devletine ve milletine sahip çıktığını belirtti. Yaman, daha sonra şunları kaydetti: “Konya, büyük bir şehir. Manevi atmosferi olan bir şehir. İnsanları, bu maneviyattan faydalanıyor. Büyük bir şehir olmasına rağmen yaşanan olumsuz olaylar az. Denetimlerimiz sıkı. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte birtakım çalışmalar yaptık. Vatandaşımızın huzuru ve emniyeti önceliğimiz. Teşkilat olarak bu prensipte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

KARDEŞÇE YAŞAMAYI BİLMELİYİZ

Konya'da kardeşlik duygusunun daha sağlam temeller üzerine oturtulması gerektiğini söyleyen İl Müdürü Yaman, “Konya'da Suriye'den, Afganistan'dan veya ülkemizin farklı şehirlerinden gelip yaşayan kardeşlerimiz var” diye konuştu. Yaman, bu birlikteliğin fırsata dönüştürülmesini önerdi. Ardından, “Mübarek bir aya gireceğiz. Dinimiz kardeşliğe, dostluğa ayrı bir önem veriyor. Sonuç itibari ile hepimiz aynı dine mensup insanlarız. İhtiyaç sahiplerine kucak açabilmeliyiz. Bu temel prensipler Konya'da zaten mevcut. Daha fazlası nasıl yapılabilir, onu düşünmeliyiz. Huzurla yaşamak herkesin hakkı. Türkiye, dünyaya büyük bir insanlık örneği gösterdi. Milyonlarca Suriyeli'yi bakım altına aldı. Birtakım algılar oluşturulmak istenebilir, oyuna gelmemek lazım. Biz misafirperverlik yaparken, o kardeşlerimizin de misafir gibi davranmaları gerekir. Kurallara riayet etmesi gerekir” açıklamalarında bulundu.

SORUNLU BÖLGELERE NEŞTER

Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, vatandaş ile iç içe olduklarını dile getirerek, teşkilat olarak onların her türlü sıkıntısı ile yakından ilgileneceklerinin altını çizdi. Özellikle şehrin ana merkezi olan Zafer'de, kentsel dönüşüm alanı ilan edilen Şükran Mahallesi'nde, Konya Devlet Tiyatrosu ve Muhacir Pazarı çevresinde güvenlik önlemlerini artıracaklarını ifade eden Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gerek sivil gerekse resmi üniformalı ekiplerimiz şehrin farklı noktalarında hassasiyet ile çalışıyor. İfade ettiğim bu noktalarda resmi üniformalı polis sayımızı artıracağız. Vatandaşımızın içine daha fazla karışacağız. Hem bu bölgeden aldığımız şikayetleri en alt düzeye indireceğiz hem de vatandaşımızın polise var olan sevgisini  bu sayede artırmış olacağız.” Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak da Konya İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman'ı tebrik ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Sarıkulak, “Konya, gerçekten ahlak ve maneviyat şehri. Bu, rahatlıkla hissediliyor. İnsanlar, kendilerini güvende hissetmek istiyor. Bu noktada siz emniyet teşkilatı mensuplarına ve vatandaş olarak bizlere ciddi sorumluluklar düşüyor” diye konuştu.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum