Konya halkı okumayı seviyor

Konya halkı okumayı seviyor

Bu yıl “Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü” ana temasıyla 55.'si  düzenlenen Kütüphane Haftası Konya'da çeşitli etkinliklerle başladı.

Bu yıl “Sürdürülebilir Kalkınmada Kütüphanelerin Rolü” ana temasıyla 55.'si  düzenlenen Kütüphane Haftası Konya'da çeşitli etkinliklerle başladı. Kütüphane Haftası açılış törenine Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın yanı sıra; AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Ercan Yaşin, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, çok sayıda öğretmen, veli ve öğrenci katıldı. İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen açılış programı saygı duruşu ve ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya halkının okumaya ve kütüphanelere gereken ehemmiyeti gösterdiğini dile getirerek, konuşmasıa başladı. Konya İl Halk Kütüphanesi’nin 24 saat hizmet verdiğini söyleyen Toprak, kütüphanedeki yoğunluktan duyduğu memnuniyeti de aktardı. “İl Halk Kütüphanesi öyle yoğun ki tabir yerindeyse yer bulunmuyor” diyen Vali Toprak, daha sonra şöyle konuştu: “Vatandaşımızın kütüphanelere ve kitaplara vermiş olduğu yoğun ilgi beni çok mutlu ediyor. Vücudunu geliştirmek için sürekli idman yapan birini düşün. Yaptığı hareketlerle kaslarını geliştirir. Kitap okuyan kişinin beyni de aynı buna benzetilmelidir. İnsan okudukça, beyni, düşünce yapısı ve olaylar karşısında verdiği tepkiler gelişir.  Kitap ilimi ve bilimi korur. Kütüphanelerimizde kitaplarımızı koruyarak da geleceğe miras bırakacağız.” AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise okumanın ne denli hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Kütüphane Haftası’nın 6 gün boyunca düzenlenen etkinliklerle devam edeceğini kaydeden Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdussettar Yarar da şunları kaydetti: “55. Yıl Kütüphane Haftası etkinliklerinde Konyalı ve Konya’da yaşayan yazarların kitap sergileri, gezici kütüphane okuyucu buluşmaları, yazar imza günleri, konferanslar, çocuklar için çizgi sinema film gösterileri ve çeşitli sergiler yer alacak. Yunak, Altınekin, Ilgın, Bozkır ve Akşehir kütüphanelerinin yanı sıra Konya Gar Kütüphanesi ve Derbent İlçe Halk Kütüphanesi’ni de hizmete açarak sürdürülebilir kalkınmada kütüphanelerin daha aktif rol almalarını sağlayacağız.” Açılış konuşmalarının ardından öğrenciler tarafından  hazırlamış gösteriler oynandı. Daha sonra Vali Toprak ve beraberindekiler, kurdele kesimini gerçekleştirerek,  “81 il, 81 Efsane Sergisinin” açılışını da yaptı.

İDRİS BAKAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum