Konya hak ettiği hizmetleri alamadı

Konya hak ettiği hizmetleri alamadı

Konya hak ettiğihizmetleri alamadıİYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek, “15 yıllık süreçte Konya hak ettiği hizmetleri alamadı. Şehrimiz borç batağına sürüklendi ve en borçlu belediyeler arasındayız” dedi

İYİ Parti Hadim Belediye Başkan Adayı İbrahim Şimşek, İYİ Parti Konya İl ve Hadim İlçe Yönetimi ile birlikte 31 Mart Yerel Seçimleri dolayısıyla hazırlanan program kapsamında Hadim’de vatandaşlarla buluştu. Hadimlilerin yoğun ilgi ve katılımıyla gerçekleşen programda konuşan Şimşek, Hadimlilere projelerini anlattı.

ANADOLU TOHUM MERKEZİ

Şimşek, “Tohumda dışa bağımlılık ve ülkemizin iklimsel şartlarına uygun tohumların üretilememesinden dolayı çiftçilerimiz kalite ve rekolte de sorunlar yaşamaktadır. Uygulanan yanlış tarım politikaları, ülkemize ait tohumun yetersiz ve pahalı olması nedeniyle tarımda verimlilik tam olarak gerçekleşmiyor. Biz bu sorunu çözmek ve yerli tohumların daha verimli hale getirilebilmesi için ‘Tohum Üretim Merkezleri’ kuracağız. Çiftçilerimizin ihtiyaç duyduğu ucuz ve kaliteli yerli tohumun üretimini arttırarak ürün verimliliğini en üst seviyeye çıkartarak, dışa bağımlılığı sonlandıracağız” dedi.  Ayrıca Şimşek, “Kiraz üretiminin Hadim’e büyük katkısı var. Hadim kirazına, hak ettiği önemi biz vereceğiz ve dünya pazarlarında değerinde satılması için kooperatifler kurarak veya kooperatifleri destekleyerek çiftçimizin önündeki engelleri biz kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

SÜT SATIŞ NOKTALARI

Konya’da tarım ve hayvancılığı geliştirmek için geniş kapsamlı proje hazırladıklarını kaydeden Şimşek, “Özel sektör firmalarının kapasite aşımı nedeniyle satın alamadığı sütler, belediyemiz tarafından toplanarak Konya’nın belirli noktalarında yapılacak olan süt satış birimlerinde halkımıza ulaştırılacağız. Bu sayede hem üretici desteklenecek hem de şehrimizde yaşayan vatandaşlarımızın güvenli, taze ve ucuz süt içmesi sağlanacaktır.” cümlelerine yer verdi.

KONYA VE HADİM HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALACAK

İYİ Parti Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Oğuz Şimşek, Konya’ya ve Hadim’e hak ettiği hizmetlerin kazandırabilmesi için 31 Mart seçimlerinde destek istedi. Şimşek, “15 yıllık süreçte Konya hak ettiği hizmetleri alamadı. Şehrimiz borç batağına sürüklendi ve en borçlu belediyeler arasındayız. Çiftçimiz üretemez hale geldi. Gübre, yem ve zirai ilaç fiyatlarının aşırı artmasından dolayı çiftçimiz üretmeyi bıraktı, üretimde verim ve kalite düştü. Çiftçimize bu ürünleri daha ucuza verebilmek için yem ve gübre fabrikaları kuracağız. Ürettiğimiz yem ve gübreleri çiftçimize maliyetine vereceğiz. Bu şekilde üretimi artıracağız. Hem Hadim’in hem de Konya’nın iyi bir hizmet alabilmesi için bizi desteklemenizi istiyoruz. Birilerinin sizleri beka sorunu gibi sözlerle aldatmasına müsade etmeyin. Hadim’e doğru ve dürüst bir şekilde hizmet edecek İYİ Parti adayımız İbrahim Şimşek’tir. Büyükşehir ve Hadim’de sizlerin desteklerini alırsak bu güçle Konya’yı ve Hadim’i en iyi hizmetleri getireceğiz” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum