Konya geneli  cihaz eksiği yok

Konya geneli cihaz eksiği yok

Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç, “Tüm ilçelerimizi en az iki kez ziyaret ettik. Bazı ilçelerimize 8-10 defa gittik. Taşra ilçeler dahil şu an cihaz eksiğimiz bulunmamaktadır” dedi

Konya İl Sağlık Müdürü Prof.Dr. Mehmet Koç, İl Sağlık Müdürlüğü Basın ve Halkla ilişkiler  Sorumlusu Barış Sayır ile birlikte Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıkulak, Genel Yayın Yönetmeni Recep Çınar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Yazı İşleri Müdürü Muhammet Gümüş hazır bulundu. Ziyarette sağlık alanında yaptıkları çalışmalara hakkında bilgi veren Prof.Dr. Mehmet Koç, “İnsanları mutlu etmemiz lazım. Biz de bunun için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sadece merkez ilçelerimizde değil, taşra ilçelerimizde bu konuda hassas çalışmalar yürütüyoruz. İlçelerimizi ziyaret ederek, temizlik personelinden uzmanına kadar birimlerle grup grup toplantılar yapıyor, eksikleri tespit ediyoruz. Geçtiğimiz hafta Ereğli’deydik, daha önce Akşehir’e gittik. Tüm ilçelerimizi en az iki kez ziyaret ettik. Bazı ilçelerimize 8-10 defa gittik. Taşra ilçeler dahil şu an cihaz eksiğimiz bulunmamaktadır. Önemli denilebilecek sorunları hallettik. Konya genelinde kadın doğumcu eksiği bulunuyor. Bu noktada önlemler alıyoruz” dedi.

EĞİTİM ARAŞTIRMA KÜÇÜLECEK

Şehir Hastanesi’nin son durumu ile ilgili soruyu da cevaplandıran Koç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yakın zamanda bir görüşme yaptım. iki bayram arası yoğun bir şekilde çalışacaklar. Resmi sürecin bu sene sonunda tamamlanması bekleniyor. Bu hastane üst düzey işlerin yapıldığı bir yer olacak. entegre bir tesis olacak. Numune ve doğum hastanesini taşımayı düşünmüyoruz. Eğitim Araştırma Hastanesi’ni biraz küçültmeyi düşünüyoruz. Beyhekim kendine has bir kompleks olacak Şehir Hastanesi açıldıktan sonra. Örneğin, fizik tedavi merkezi var, psikiyatri var. Bu bölümler Beyhekim’de devam edecek. İl Sağlık Müdürlüğü binamızın bulunduğu eski Hava Hastanesi alanının da belediyeye devri yapıldı. Yeni hizmet binamız bitmek üzere bitince oraya taşınacağız.”

HÂLİD ŞEN

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.