Konya EURO 2024’e hazırlanıyor

Konya EURO 2024’e hazırlanıyor

Konya’da, Türkiye’nin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği adaylığı için hazırlıklar başladı. Mevlana Meydanı’na Türkiye’nin EURO 2024 için belirlenen logosu ve “Share Together” yani “Birlikte Paylaşalım” sloganı yerleştirildi.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliğini kıl payı kaçıran, 2020’de ise UEFA eski başkanı Michel Platini’nin oyunlarına takılan Türkiye, EURO 2024 adaylık sürecine iddialı hazırlanıyor. UEFA’ya sunulacak stadyumlar arasında Konya Büyükşehir Stadyumu da yer alıyor. Turnuvanın Türkiye’ye verilmesi durumunda maçların yapılacağı 9 şehirden biri olan Konya’da EURO 2024 ev sahipliği için büyük bir heyecan yaşanıyor. Turnuvanın Türkiye’ye verilmesi durumunda şehrin tanıtımına ve ekonomik hareketliliğine de katkı sağlaması bekleniyor.

DEV LOGO MEVLANA MEYDANI’NDA

Konya’da dev şampiyona için çalışmalar sürüyor, şehrin en işlek yerlerinden olan ve gerek yerli gerekse yabancı turistlerin uğrak noktası olan Mevlana Meydanı’na Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından EURO 2024 için belirlenen logo yanında da “Share Together” yani “Birlikte Paylaşalım” sloganı yerleştirildi. Logoda heyecanı anlatan kalp, peşinden milyonları koşturan topu, topun üzerinde yıldızımız ve 2024’ü temsil eden 24 rakamı yer alıyor. Beyaz yazı ile yazılmış “Birlikte Paylaşalım” ve İngilizcesi olan “Share Together” sloganı da logonun yanında yer alıyor.  

 İKİ DİLDE DE YAZILDI

Yazının İngilizce de yazılmış olması şehre gelen yabancı turistlerin Konya’nın dev turnuvaya ev sahipliği için aday olduğu bilgisi verilmiş oluyor. Yolu meydana düşen vatandaşlar yerleştirilen logo ve yazı ile birlikte fotoğraf çektirmeyi ihmal etmiyor. Final karşılaşması için İstanbul Olimpiyat Stadyumu'nun düşünüldüğü dev organizasyonda, Ülker Stadı, Türk Telekom Arena ve Vodafone Arena'nın yanı sıra, Eskişehir, Antalya, Ankara, Kayseri, Konya, Trabzon, Samsun, Bursa ve Mersin’de yapılan yeni stadyumlar kullanıma sunulacak.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.