Konya Davutoğlu'na Hemşehri İzdihamı

Konya Davutoğlu'na Hemşehri İzdihamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, havalimanında 2 binin üzerinde partili tarafından karşılandıktan sonra Başbakanlığa ait otobüsle, yaklaşık bin araçlık konvoy eşliğinde cuma namazını kılmak için Kapu Camii'ne geçti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, görevi bırakma kararının ardından geldiği memleketi Konya'da coşkuyla karşılandı. Davutoğlu'nu yaklaşık bin araç konvoyla 2 binin üzerinde partili karşıladı. Kalabalık, 'Dik dur eğilme, Konya seninle' şeklinde sloganlar attı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz gün partisinin MYK toplantısının ardından 22 Mayıs'ta kongreye gideceklerini ve bu şartlarda genel başkanlığına aday olmayı düşünmediğini söylemişti. Davutoğlu'nun bu açıklamalarının ardından memleketi Konya’ya gelme kararı aldı. Yapılan organize ile partililer saat 11.00'de Konya Havalimanı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu karşılamak için bir araya geldi. Yaklaşık 2 binin üzerinde partili havalimanına akın edip Başbakan Davutoğlu'nu karşıladı. Karşılama sırasında kalabalık 'Konya burada, hocasının yanında', 'Ak gençlik burada, hocasının yanında' sloganları attı. ‘Reis bizim, hoca bizim’ pankartları açıldı. Davutoğlu'nun gelmesi beklenildiği sırada havalimanına gelen ablası Ayşe Çalık da, kalabalığın karşısına geçip partilileri selamladı.

 

ERDOĞAN’A TEPKİ VARDI

Başbakanlık otobüsüyle Konya Valiliğinin önüne gelen Davutoğlu, buradan da yürüyerek Kapu Camisi'ne geçti. Burada binlerce vatandaşın kendisini beklediğini gören Davutoğlu, vatandaşları selamladı.Cuma namazını Kapu Camisi'nde kılan Davutoğlu’nu binlerce vatandaş yağmura aldırmadan bekledi.

Bazı vatandaşların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan aleyhinde sloganlar attığı ve vatandaşların bu sloganlara alkışlarla karşılık verdiği görüldü. Namaz çıkışında vatandaşların "Konya seninle gurur duyuyor" tezahüratlarıyla karşılaşan Davutoğlu, daha sonra yine yürüyerek Mevlana Müzesi'ne gitti. Alınan güvenlik önlemleri yetersiz kalınca vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Başbakan Davutoğlu’da zaman zaman yürümekte zorlandı. Davutoğlu, Mevlana'nın sandukası başında dua etti.  Başbakan Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan ile bazı AK Parti Konya milletvekilleri de eşlik etti.

HABER-FOTOĞRAF: HÂLİD ŞEN

img_5124.jpg

img_5251.jpg

img_5319.20160506151255.jpg

17-2.20160506155932.jpg

img_5335.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum