Konya daha da güzelleşecek

Konya daha da güzelleşecek

Mevlana ve Alaaddin civarının yürütülecek çalışmalarla 2-3 yıl içinde beklenilenden daha güzel bir görüntüye kavuşturulacağını dile getiren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Konya güzelleşecek” dedi

Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken, Spor Müdürü Ferhat Türkoğlu ve İstihbarat Şefi Emre Özgül, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ı makamında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Altay, Halid Şen ve Merhaba Gazetesi çalışanlarına teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Konya gündemine ve yatırımlarına dair değerlendirmelerde bulunan Altay, gazetemizin sorularını da yanıtladı.

KONYA ULAŞIMI RAHATLAYACAK

Metro projesiyle ilgili şantiye yerine karar verildiğini söyleyen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Bazı şeyler henüz net değil” dedi. Firmanın geldiğini ve proje üzerinde istişarelerin yapıldığını aktaran Altay, alternatif noktalarla ilgili de bazı çalışmaların yapılacağını kaydetti. Kazı sürelerinin minimum tutulması ve verilen taahhütlere uyulması konusunda hassasiyet istediklerini dile getiren Altay, “Şehirde kirlilik oluşturacak görüntülere izin vermeyeceğiz. Çalışma yürütülüyor, tam net bir şey bazı. Bazı ana istasyonların olduğu yerlerde çözümler almak gerekir. 10 bin kişilik spor salonunun yanına ana şantiye kurulacak. İşçiler orada kalmayacak ama teknik ekip bu şantiyede yer alacak. İşçi konteynerleri ve tünel içi frekansları ile ilgili bir çalışma yürütülüyor. Hızlı yapmak istiyor firmalar. Hedef 4 yıl ama inşallah bu süre zarfından önce de tamamlanır. Metro için ilk kazma, NEÜ Köyceğiz Kampüsü ve Yeni Meram Belediyesi tarafından vurulacak. İki koldan çalışılacak. Fakat kamuoyuna ilan edeceğimiz kadar elimizde bir veri yok, şuan. Duraklar, güzergâhlar konusunda vatandaşın aklında net bir şey oturmadı. Bunların hepsini zamanla vatandaşımızla paylaşacağız. Durak mesafeleri ortalama 0,9 ile 1,2 kilometre arasında olacak. Metro projesi Konya için bir fırsattır. Konya kamuoyu bu projenin henüz tam farkına varabilmiş değil. Ayrıca banliyö çalışmamız da en az metro kadar önemli olacak. Konya'nın bu yatırımlarla ulaşımda bir farkı olacak. Metroyu yer altında yapmamızın ana sebebi, metroyu trafikten arındırmak. Bu kadar para o yüzden harcanacak. Metro duraklarının olacağı yerlere de büyük otoparklar yapmayı düşünüyoruz.” “Metro yerli üretim olabilir mi?” sorusunu da yanıtlayan Altay, şöyle konuştu: “Metro ile ilgili yerli üretim şansı gözükmüyor. Banliyo araçları ile ilgili yüzde 80 yerli olma şartını yatırım programına yazdırdık. Türkiye'de üretilen her şeyi öncelik haline getirmeye çabalıyoruz. Göreve geldiğimde genelgeye belediyeden birisi ithal bir şey alıyorsa başkanlık onayına sunulacak ibaresini eklettirdim. Bu konuda çok hassasım.”

AKSARAY'DAKİ AİLELER SOBE'YE DAVET EDİLECEK

SOBE'yi Selçuklu Belediye Başkanlığı döneminde kuran ve otizmli bireylere özellikle rehabilitasyon konusunda büyük kolaylıklar sağlayan Uğur İbrahim Altay, Aksaray'da otizmli öğrencilere utandıran tepki ile ilgili de bazı ifadeler kullandı. Altay, şu cümleler ile konuşmasını sonlandırdı: “Temel sorun, empati yapmayı bilmeyişimiz. Bizim çocuğumuz sağlam ya da hiçbir olumsuzluğu yok, onun iyi bir yerde eğitim almasını önemsiyoruz ama avantajlı grupların birlikte eğitim almasına tepki gösterilecek? Haberi izleyince çok garipsedim. SOBE, daha çok rehabilitasyon ağırlıklı. Önceki gün başkanımız aradı, görüştük. Aksaray'daki aileleri, SOBE'ye davet etmeleri gerektiğini dile getirdim. Otizmli çocuklar, önceden kapalı kapılar ardında yaşıyordu. Son 15-16 yılda yapılan hizmetlerle bu çocuklarımız daha görünür hale getirildi.”

SALİH ACIBADEM

ism_6167_880x440.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum