Konya Cezaevindeki 81 Hükümlü Ve Tutuklu Da O'nu (Sas) Okudu

Konya Cezaevindeki 81 Hükümlü Ve Tutuklu Da O'nu (Sas) Okudu

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen 'Herkes O'nu (sas) Okuyor' yarışmasına 81 hükümlü ve tutuklu da katıldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen 'Herkes O'nu (sas) Okuyor' yarışmasına 81 hükümlü ve tutuklu da katıldı. Yarışmaya katılan tüm hükümlü ve tutuklulara ödül verildi.

Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nde düzenlenen 'Kutlu Doğum Programı' Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Cezaevi vaizleri programda alemlere rahmet olarak gönderilen insanlığın iftihar tablosu İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa'nın (sas) hayatı, O'nu üstün kılan insani özelliklerini anlattı. Peygamber Yolu Derneği tarafından Türkiye genelinde düzenlenen ‘Herkes O'nu Okuyor’ yarışmasının Konya ayağını üstlenen Sema Diyalog ve Dostluk Derneği yöneticileri de programa katılarak Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'nden yarışmaya katılan 81 hükümlü ve tutukluya ödüller verdi. Yarışmada dereceye giren birinci, ikinci ve üçüncüye değişik miktarlarda para ödülü veren Sema Diyalog ve Dostluk Derneği yöneticileri, yarışma sınavına giren her hükümlü ve tutukluya 50 TL para ödülü verdi. Kurum öğretmeni Süleyman Ertekin, "Amacımız Kutlu Doğum'un engel tanımadan her yerde anılması ve gereklerinin yerine getirilmesiydi. Cezaevinde de olsa Peygamber Efendimiz'i (sav) anmak ve onun hayatını hükümlü tutuklulara anlatmak çok güzel bir duygu. Bu yarışmanın kaybedeni yok. Katılan herkes için Sema Diyalog ve Dostluk derneğinin de katkılarıyla ödüllendirmemizi yaptık." dedi.

Konya E Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki program, kurum vaizleri Dr. Yusuf Acar, Ali Gün, Mehmet Ali Araci, Mehmet Kesikhalı'nın organize ettiği ve hükümlü ve tutuklulardan oluşan ilahi gurubunun okuduğu ilahilerle sona erdi. Programa Konya Cumhuriyet Savcısı Bekir Sıtkı Yıldırım, Cezaevi Müdürü Yusuf Kafadar, Sema Diyalog ve Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmet Titizce, Ahmet Arıcan, cezaevi öğretmenleri, vaizleri, infaz koruma memurları ile hükümlü ve tutuklular katıldı.








CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.