Konya Büyükşehir Torku Arena, Dünyanın En İyi 5 Stadı Arasında

Konya Büyükşehir Torku Arena, Dünyanın En İyi 5 Stadı Arasında

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Torku Arena, 20 ülkeden 32 stadyumun yarıştığı ’2014 Yılının En İyi Stadyumları’ yarışmasında dünyanın en iyi 5 stadyumu arasında yer aldı.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Konya Büyükşehir Torku Arena, her yıl düzenlenen dünyanın en iyi stadyumları yarışmasında ilk 5’te yer aldı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ’Stadiony.net’ ve ’StadiumDB.com’ siteleri tarafından uluslararası düzeyde her yıl düzenlenen ’Yılın En İyi Stadyumları’ yarışmasına bu yıl Türkiye’den aday gösterilen iki stadyumdan birinin Büyükşehir Torku Arena olduğunu hatırlattı. 42 bin kişilik seyirci kapasitesi, yeşil-beyaz renklerde futbol şeklindeki Büyükşehir Torku Arena’nın estetik ve özgün tasarımı, etkileyici ambiyansı, modern özellikleri ile dünyada iz bırakacağını dile getiren Başkan Akyürek, eserin Türk sporu için büyük önem taşıdığını ifade etti.

“DÜNYANIN EN İYİ 5 STADINDAN BİRİ”

20 ülkeden 32 stadyumun yarıştığı ’2014 Yılının En İyi Stadyumları’ yarışmasında oylamanın mimarlar özel jürisi ve halk tarafından yapıldığını kaydeden Başkan Akyürek, oylamada 72 bin 474 puan alan Konya Büyükşehir Torku Arena’nın dünyanın en iyi 5’inci stadyumu seçildiğini söyledi. Bunun hem Konya, hem de Türkiye için önemli bir başarı olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, stadyumun yapılmasına emeği geçen herkese ve her maçta stadyumu dolduran tüm taraftarlara teşekkür etti.

“DÜŞÜK MALİYETLE BÜYÜK BAŞARI”

Yarışmada birinci olan Brezilya’dan Allianz Parqua 238 milyon 400 bin Dolar, ikinci olan İspanya’dan San Mames Barria 278 milyon 200 dolar, üçüncü olan Rusya’dan Otkritie Arena 387 milyon 400 bin Dolar, dördüncü olan Brezilya’dan Corinthians Stadyumu 435 milyon dolara mal olurken, yaklaşık 2 yılda tamamlanan Konya Büyükşehir Torku Arena, 63 milyon 46 bin dolar olan inşaat maliyeti ile yarışmaya layık görülen 32 stadyum arasında maliyeti en düşük olanlar arasında yer aldı.

400 bin metrekarelik bir alanda 90 bin metrekare kapalı alanda 42 bin seyirci kapasitesi ile dikkat çeken stadyumun tamamı kapalı tribünlerden oluşuyor. Futbol topu şeklinde olan stadyumda zeminden ısıtmalı futbol sahası, Türkiye’nin en büyük ekranına sahip skorbordu, modern drenaj sistemleri, tribün ısıtma sistemi, localar, alışveriş merkezleri, restoranlar, ofisler, 84 turnike, 500 araçlık yeraltı, 3 bin araçlık yer üstü otoparkı, 54 loca, 22 asansör, 40 seyirci çıkışı, 14 giriş bulunuyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.