Konya Büyükşehir, kar ve buzlanmaya karşı 24 saat göreve hazır

Konya Büyükşehir, kar ve buzlanmaya karşı 24 saat göreve hazır

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde ve ilçelerde hava şartlarından dolayı vatandaşların günlük yaşamının olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirleri aldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kış mevsiminde şehir genelinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle vatandaşların günlük hayatının etkilenmemesi için gereken tedbirlerin alındığını söyledi. Kış aylarında şehir merkezinde ve tüm ilçelerde oluşabilecek kar ve buzlanmaya karşı ekiplerin hazır olduğu kaydeden Başkan Akyürek, Konya merkezde 21 noktada, ayrıca Yeni Büyükşehir Yasası ile merkeze bağlanan mahalle yollarında Fen İşleri Dairesi'ne bağlı 7 bölge şefliğinde kar ve buzlanmaya karşı ekipler konuşlandırıldığını ifade etti. Bu merkezlerde kışın 24 saat nöbetçi personel bulundurulduğunu ve ekiplerin hazır bekletildiğini belirten Başkan Akyürek, merkezdeki çalışmaların 101 araç ve iş makinesi, 200 personel ile ilçelerdeki çalışmaların ise 231 iş makinesi, 504 personel ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Ayrıca, hava şartlarına göre yaya yürüyüş yollarında kar ve buz temizleme çalışmalarda ise 26 ekipte 566 personelin görev yapacağını belirten Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi'nin 3 bin ton tuz ve 750 ton kar ve buz çözücü solüsyon stoku bulunduğunu, hava şartlarına göre stokun artırılacağını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.