Konya basınından Mehmetçik'e destek ziyareti

Konya basınından Mehmetçik'e destek ziyareti

Konya Gazeteciler Cemiyeti Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçik'e ve bölge halkına destek olmak amacıyla Kilis ve Hatay'a giderek, ziyarette bulundu

Konyalı gazetecilerden oluşan heyette Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGK Genel Başkan Yardımcısı Sefa Özdemir, yönetim kurulu üyeleri, BİK Anadolu Gazete Sahipleri temsilcisi Mustafa Arslan, Basın Yayın Enformasyon Konya İl Müdürü Abdurrahman Fidancı ve Konya basınının temsilcileri katıldı. Konya’dan Kilis’e ziyarete gelen Gazetecileri Kilis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nezir Çağlar ve yönetim kurulu üyeleri misafir etti. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri ve çalışan gazetecilerin katıldığı organizasyonda heyet ilk olarak Kilis'e ulaştı. Kilis Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden heyet, Başkan Nezir Çağlar'la görüştü. Afrin'e 7 kilometre uzaklıkta olan Kilis'in zor günler geçirdiğini söyleyen Başkan Çağlar, roketlerin düştüğü günlerde Kilis halkı büyük bir birliktelik göstererek, "Kilis o günlerde adeta Çanakkale ruhunu tekrar yaşadı" diye konuştu. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun'u makamında ziyaret etti.

konyali-gazetecilerden-mehmetcike-destek-ziyareti--haber-fotolari-(7).jpg

Heyet daha sonra Kilis Valisi Mehmet Tekinaslan'ı makamında ziyaret etti. Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, Zeytin Dalı Harekatına katılan Mehmetçik ve bölge halkının yalnız olmadığını, moral vermek için Kilis'e geldiklerini belirterek, "Tüm Türk halkı gibi Konya halkının gönlü Kilis halkının ve Mehmetçik ile birlikte. Biz Konya Gazeteciler Cemiyeti olarak Mehmetçik'imizin ve halkımızın yanında olduğunu vurgulamak, onlara moral vermek için buraya geldik. Operasyonu'nun ilk başladığı günlerde bir takım sıkıntılar yaşanmış olsa da Kilis halkının birlik ve beraberlik içerisinde hayatlarını normal bir şekilde devam ettirmesi bizlere moral oldu" diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Mehmet Tekinaslan, Kilis halkının güçlü bir iradeye sahip olduğunu belirterek, "Kilis halkı güçlü ve beraberlik içerisinde hayatlarını sürdürüyor. Zor günler geçiren halkımız operasyonların devam etmesine rağmen hayatlarını burada huzur ve güven içerisinde geçirmeye devam ediyor. Bu konuda halkımıza basınımıza teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimiz tüm dünyaya örnek oldu ve olmaya da devam edecek" diye konuştu. Vali Mehmet Tekinanslan'ın ardından Jandarma Alay Komutanlığı ziyaret edildi. İl Jandarma Bölge Komutanı Jandarma Albay Hasan Başaklıgil ile bir süre sohbet eden Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir ve Yönetim Kurulu Üyeleri ve gazeteciler, Mehmetçik'e Kuran-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti. Askerler ile birlikte hatıra fotoğrafı çektiren Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler daha sonra Kilis Emniyet Müdürü Günter Şenses'i ziyaret etti. Emniyet'in çalışmaları hakkında bilgi alan Cemiyet Başkanı Sefa Özdemir, Konya halkının Kilis'in yanında olduğunu söyledi.

KİLİS'İN NÜFUSU YÜZDE 200 ARTTI

Heyet son olarak Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Belediye'nin sosyal tesislerinde gerçekleştirilen görüşme sohbet havasında geçti. Suriye'de yaşanan iç savaştan sonra bir gece de nüfuslarının yüzde 200 arttığını söyleyen Başkan Kara, "Dünya'nın hiçbir ülkesinde böylesi bir misafirperverliği gösteren şehir bulunmuyor. Bizler Kilis halkı olarak zor bir dönem geçiren Suriyelilere kucağımızı açtık ve onları kucakladık. Kucaklamaya da devam edeceğiz" diye konuştu. Daha sonra Kilis esnafını ziyaret edildi. Halkın moralinin yüksek olduğunu gözlemleyen heyet, temasların ikinci gününde Hatay'a geçti. Hatay'da Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Yetişen'i ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret edildi. Özdemir, burada yaptığı konuşmada, Mehmetçiğin yanında olduklarını belirtti. Hatay'ın sürekli gündemde olduğunu aktaran Özdemir, "İnşallah bu harekat kısa sürede tamamlanacaktır. Çok iyi gidiyor, bütün millet gibi bizlerde destekçisiyiz. Kısa zamanda ülkemizin menfaati doğrultusunda tamamlanmasını temenni ediyoruz." diye konuştu. Heyette Konya’ya geri döndü.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.