"Konya baş verir, baş eğmez"

"Konya baş verir, baş eğmez"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra Anadolu'daki en büyük mitingi yapmak üzere Konya'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz'daki hain darbe girişiminden sonra Anadolu'daki en büyük mitingi yapmak üzere Konya'ya geldi. Erdoğan'ı Konya Havalimanında Eski Başkaban Ahmet Davutoğlu, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, milletvekilleri ve diğer ilgililer karşıladı. Cuma namazının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 15.00'de Kılıçaslan Meydanı'nda 15 Temmuz sonrası Anadolu'daki en büyük mitingi yaptı. Erdoğan, 42 yatırımın açılışını ve temel atmasını de gerçekleştirdi.

Mitingde konuşan Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, şehirler vardır bir milletin kaderini çizen. Meydanlar vardır bir milletin kaderinin konuşulduğu. Konya böyle bir şehir, Kılıçarslan Meydanı böyle bir meydan. Ne zaman vatan millet din için bir adam arıyoruz dendiği zaman Konya ayakta olur. Konya kıyamete kadar ayakta olacaktır. Allah bu meydanları dolduran aziz Konyalıların dualarını daim eylesin. Bu meydan mühimdir. Biz burada bu toprakları bize vatan kılan Selçuklu sultanlarının huzurunda konuşuyoruz. Konya bir çığır şehridir, bir ümit şehridir. Konya bir davanın şehridir. Konya davaya sadakatini her zaman göstermiştir. 12 Eylül'de Kudüs diye haykıran Konya'dır. 28 Şubat'ta boyun eğmeyen şehir Konya'dır. Konya küçük hesapların değil büyük davaların şehridir. Konya 15 Temmuz'da da o alçak FETÖ örgütüne karşı ayağa kalkan bir şehirdir. Konya baş verir, baş eğmez" dedi.


Konuşmasına terör örgütlerine ve Irak Başbakanı İbadi'ye de tepki gösteren Davutoğlu, şunları söyledi: "PKK'yı da DAEŞ'i de FETÖ'yü de bertaraf edecek gücü sahibiz. İçeride ve dışarıda hiç kimse 15 Temmuz terör örgütünün bu darbe girişimi karşısında zaafa düştüğümüzü sanmasın. Selçuklu'nun başkentinden Irak Başbakanı İbadi'ye bir kez daha seslenmek istiyorum. "Türkiye ve Irak her zaman dost ve kardeş olmuştur. Siz Aralık 2014'te Türkiye geldiğinizde terör örgütüne karşı ortak mücadele kararı almıştık. Türkiye'yi tehdit etmeye asla yeltenmeyin. Türkiye bütün kardeş halkların  sorunlarıyla ilgilenmeye devam edecektir. Bir kişi Türkiye'ye meydan okursa, onun haddini bildirmeye veririz. Kimse ordumuzun zaafa düştüğüne inanmasın. Rusya'ya, ABD'ye Halep'teki insanlık dramına sessiz kalmamaları çağrısında bulunuyoruz. Türkiye'nin dostluğu ne kadar kuvvetliyse, düşmanları kadar düşmanlığı o kadar kuvvetledir. Bugün 2 milyarlık bir yatırımın açılışını yapıyoruz. Konya bir tarım şehridir. Konya havzasına yeni su kaynakları getirilmesi çalışmaları yapılıyor Metro projemiz yürüyor. Alacabel tüneli devam ediyor. Konya tarımın da kültürümüzün de enerjimizin de merkezidir. Allah Konyamızı aziz eylesin. "

merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.