Konya BAL’da çok başarısız

Konya BAL’da çok başarısız

Konya bu yıl 5 sezonunu geçiren Bölgesel Amatör Ligde başarısız bir grafik çiziyor. Her yıl 3 takımla bu ligde mücadele eden Konya temsilcileri arasında henüz 3. Lige yükselen takım olmadı. Temsilcilerimiz genellikle küme düştü

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 4 sezon önce uygulamaya konulan Bölgesel Amatör Ligde Konya takımları başarılı olamadı. Bu sezonda aynı başarısızlığı devam ettiren Konya temsilcileri geride kalan 5 haftada sıralamada son iki sırayı paylaştı. Her sezon olduğu gibi bu sezonda bir takım orta sıralarda yer almaya devam etti.

SARAYÖNÜ GEÇMİŞİNİ ARIYOR

Bu ligde şampiyonluğa en fazla yaklaşan tek Konya temsilcisi olarak göze çarpan Sarayönü Belediyespor  bu sezon geçmişini mumla arıyor. Her sezon zirveye ortak olan yada üst sıralarda bulunan yeşil-siyahlı ekip yeni sezonda geride kalan 5 haftada sıfır çeker çok büyük hayal kırıklığı yarattı. Sezon başında teknik direktörü Niyazi Kart’ı  lige yeni katılan Akşehirspor’a kaptıran Sarayönü Belediyespor bunun sıkıntısını ilk beş haftada yaşadı ve bundan sonra da yaşamaya devam edecek gibi görünüyor. Yeşil-siyahlı ekip Niyazi Kart’la birlikte Konya’nın bu ligdeki en istikralı ve en başarılı takımı olarak ön plana çıkmıştı.

KART’LI AKŞEHİRSPOR SEZONUN EN BAŞARILISI

Bu sezon ilk defa Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Akşehirspor sezon başında bu ligi iyi tanıyan ve Sarayönü Belediyespor başında başarılı sonuçlara imza atan Niyazi Kart’ı sürpriz bir şekilde takımın başına getirerek olumlu bir hareketle lige başladı. Kırmızı-beyazlı ekip ilk kez mücadele ettiği ligde şana kadar ki performansı ile Konya ekipleri arasında en başarılı takım olarak göze çarpıyor. Akşehir  ekibi oynadığı 5 maçta 2 galibiyet 2 beraberlik 1 de yenilgi aldı.

SELÇUKLU BELEDİYE ESKİSİ GİBİ

Ligde 3 sezonunu geçiren Selçuklu Belediyespor eski sezonlardaki gibi başarısız performansını devam ettiriyor. Bu lige iki kez veda eden ve bir sezonda kümede kalma maçı oynayan mavi-beyazlı ekip yeni sezonda bu sonla karşı karşıya kalacak gibi görünüyor. Selçuklu Belediyespor oynadığı 5 maçta sadece bir beraberlik aldı. Mavi-beyazlı ekip diğer 4 maçta ise yenildi.

KONYA BU LİGDEN 3. LİGE TAKIM ÇIKARAMADI

Bu ligde her sezon 3 takımla mücadele eden Konya henüz bu ligden bir şampiyon çıkaramadı. Isparta, Aksaray, Niğde ve Antalya takımları 3. Lige yükselirken Konya takımlarının 2’si küme düştü biri ise orta sıralarda ligi tamamladı. Sadece Sarayönü Belediyespor şampiyonluğa çok yaklaşmasına rağmen noktayı koyamadı. Yeni sezonda da Konya’nın bu başarısızlığı devam edecek gibi görünüyor. Geride kalan 5 haftada  Konya takımları yine bu lige bir alt kümeye düşerek veda edecek ve bir takım ise ligi yine orta sıralarda tamamlayacak görüntüsü çizdi.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.