Konya Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığına Devredildi

Konya Asker Hastanesi Sağlık Bakanlığına Devredildi

Sağlık Bakanlığına devredilen Konya Asker Hastanesi, artık Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet verecek.

Sağlık Bakanlığına devredilen Konya Asker Hastanesi, artık Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde hizmet verecek.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Koç, düzenlenen devir töreninde, bugün askeri sağlık hizmetleri ve sivil sağlık camiaları olarak bir tarihe tanıklık edildiğini söyledi.

Sivil sağlık hizmetleri ve askeri sağlık hizmetleri çalışanlarının üst kimlikte birleşmesinin gerçekleştiğini ifade eden Koç, "Bakanlığımıza bağlanan askeri hastaneler, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davası sebebiyle devir alınan hastanelerle karıştırılmamalı ve bir tutulmamalıdır. Bu bağlanma esnasında eski alışkanlık ve iş akışlarının değişmesinden dolayı birtakım tereddütler oluşabilecektir. 1891 yılında kurulan Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Askeri Sağlık Hizmetlerinin kapatılması veya fonksiyon dışı bırakılması düşünülemez." diye konuştu.

Koç, askeri sağlık hizmetleri olarak standart hasta ve hastalık tedavilerinin yanı sıra saha hizmetleri, sağlık yetenekleri muayeneleri, sefer ve çatışmada acil ve kriz destek hizmetlerinin ülke için çok gerekli olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Devletimiz bu hizmetleri, bu hastaneleri kapatmıyor. Hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecektir. Sağlıkta geldiği seviye ve gösterdiği başarılarla zaten Sağlık Bakanlığı tüm dünyaya kendini kabul ettirmiş bir kurumdur. Aylardır askeri hastanelerle Sağlık Bakanlığı hastaneleri arasında sürekli doktor ve malzeme alışverişi, ortak işbirlikleri, zaten beraber çalıştığımızın ve bu işin eskiden olduğu gibi ayrı götürülemeyeceğinin kanıtıdır. Bu hastanelerin güvenlik açısından Sağlık Bakanlığına bağlanması konusunda endişe duyan çevreler, bu hastaneleri gizli ve stratejik görev yapmaktan çıkaracağımızı düşünmemelidirler. Devletin her türlü güvenlik ve gizliliği başta sağlıkçılar olmak üzere bizlerin asli görevidir."

Konuşmaların ardından Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, Koç ve Konya Asker Hastanesi Baştabip Yardımcısı Albay Haldun Şevketbeyoğlu'na hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.