Konya 3 günde 55 bin ziyaretçi ağırlayacak

Konya 3 günde 55 bin ziyaretçi ağırlayacak

Konya Endüstri Zirvesi, başlıyor. 3 gün sürecek Endüstri Zirvesi'ne 22 ülkeden 459 firma ve bin 175 marka katılacak. Oteller, günler öncesinden dolarken, lokantacılar ve diğer esnaflar da fuara özel hazırlıklarını tamamladı

Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD), Makine İmalatçıları Birliği İşbirliği; Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Ticaret Odası (KTO), Konya Sanayi Odası (KSO) ve Makine Mühendisleri Odası Konya Şubesi ve KOSGEB'in destekleri ile 27-30 Nisan tarihleri arasında KTO- TÜYAP Uluslararası Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan fuar öncesi basın toplantısı yapıldı. Rıxos Otel'de gerçekleştirilen toplantıya TÜYAP Konya Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Ayyıldız, TİAD Genel Sekreteri Pınar Çeltikçi, KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş ve Makine İmalatçıları Birliği Genel Sekreteri Nail Türker katıldı. 3 gün sürecek Endüstri Zirvesi'ne 22 ülkeden 459 firma ve bin 175 marka katılacak.

HEDEF 55 BİN ZİYARETÇİ

Düzenlenecek fuar ile ilgili bilgiler veren TÜYAP Konya Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Ayyıldız, hedeflerinin 55 bin ziyaretçi olduğunu kaydetti. Geçtiğimiz yıl fuara 34 ülke ve 58 ilden gelen toplam 53 bin 446 katıldığını hatırlatan Ayyıldız, “Üretimin yoğun olduğu iller başta olmak üzere 60 farklı il ve sektörler açısından hedef pazar niteliği taşıyan 40 farklı ülkeden gelecek toplam 55 bine yakın ziyaretçiye ev sahipliği yapmaktadır. Konya, sektörün Uluslar arası buluşma noktası oluyor. Yurtdışında Rusya, Gürcistan, İran, Mısır, Makedonya, Bulgaristan'da bulunan ofislerimiz ve 40 farklı ülkedeki temsilciliklerimizin yürüttüğü tanıtım faaliyetlerine ek olarak, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve müşavirlikler ticaret ataşeliklerimiz tarafından yapılan çalışmalar sayesinde hedef pazar niteliği taşıyan 40 farklı ülkeden ziyaretçilere ev sahipliği yapmayı hedefliyor” dedi.

5.  ORGANİZEYİ UMUT EDİYORUZ

Konya'nın artık sadece bir tarım şehri olmadığının altını çizen KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş; sanayi sektörünün gelişmesinin ülke ekonomisine sağlayacağı katkıya dikkat çekti.  “Konya, en güçlü sanayi şehirlerinden biridir” diyen Erkuş, “İhracat artıyor. Üretim kabiliyeti yükseliyor. 5. Organizeyi umut ediyoruz. Ayrıca Konya, güçlü özel organizelere de sahip. Ve bunlardan daha önemlisi Konya'nın fuarcılık kültürünü önemsemiş olması. Gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından gelen yüzbinlerce ziyaretçiye en iyi şekilde ev sahipliği yapıyor” açıklamalarında bulundu.

KONYA ÜLKENİN KOBİ BAŞKENTİ

TİAD Genel Sekreteri Pınar Çeltikçi, Konya'nın bir sanayi şehri olarak taşıdığı güçlü potansiyeli desteklediklerini aktardı. TİAD'ın bu fuarda yer almasının sebeplerine değinen Çeltikçi şunları kaydetti: “Üreticiyi ve kullanıcıyı buluşturmak, sekte dair en yeni teknolojilerin sergilendiği, Anadolu'nun en güçlü fuarının bir parçası olmak için fuarda yer alıyoruz. Konya, ülkemiz için kobi başkentidir. Otomotiv tedarik sanayisi, kalıpçılık, spor amaçlı tüfek parçalarının üretimi gibi imalat sektörlerinin çokluğu Konya'nın sanayileşmesini sağlamış ve bölgede takım tezgahlarına duyulan ihtiyacı artırmıştır.”

403 MİLYAR DOLAR İHRACAT YAPTI

Makine İmalatçıları Birliği Genel Sekreteri Nail Türker de ülke ihracatının yüzde 60'ının makine sektöründen sağlandığını kaydetti. Türkiye'nin 200'den fazla ülkeye ihracat yaptığını söyleyen Türker, şöyle konuştu: “Küresel alanda rekabet gücünü artırmalıyız. Yeni sisteme ayak uydurmalıyız. Teknolojiye geçişte hızlı davranmalıyız. Milli üretim milli güç anlayışı ile hareket ediyoruz. 2015 yılında Konya, en fazla ihracat yapan 6. şehir arasında yer aldı. 2016 yılında da ihracat kapasitesini artırdı. 403 milyar dolar ihracat yaptık.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.