Konuk'a Üstün Hizmet ödülü

Konuk'a Üstün Hizmet ödülü

Türkiye’nin yanı sıra KKTC, Almanya, Bulgaristan, Çin, Danimarka, İtalya ve Rusya'daki kooperatiflerin de katıldığı fuarda, PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’a “Üstün Hizmet” ödülü verildi

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş dünyasını bir araya getiren 2’nci Kooperatifler Fuarı, Ankara’da düzenlenen törenle açıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı, Ankara'da açıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalkınma Ajansı ile Türkiye Milli Kooperatifler Birliği işbirliğiyle Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarın açılışını, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci gerçekleştirdi. Tarımdan hediyelik eşyaya, sigortadan gıdaya, kredi kefaletten lojistiğe kadar birçok alanda faaliyet gösteren 100'ü aşkın kooperatif ve üst kuruluşun yöresel ve geleneksel ürünlerini sergileyerek satış yapabilecekleri fuara; KKTC, Almanya, Bulgaristan, Çin, Danimarka, İtalya ve Rusya'dan da kooperatifler katılıyor.  Açılışta bir konuşma yapan Bakan Tüfenkci, Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı'nın açılışında, 4 gün sürecek organizasyonun kooperatifçilik sektöründe bilgi ve deneyimlerin paylaşılması için fırsat sağlayacağını söyledi. Türkiye'deki kooperatifçiliği geliştirmek, uluslararası alanda benzer kuruluşların birbiriyle iletişim kurmalarını sağlamak için fuarın önemli olduğunu ifade eden Tüfenkci, yaklaşık 40 ilden, tarımdan hediyelik eşyaya, sigortadan gıdaya, kredi kefaletten lojistiğe kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren 100'den fazla kooperatif ve üst kuruluşun fuarda bir araya geldiğini bildirdi. Tüfenkci,  kooperatifçiliğin merkezinde "insan" ve "topluma hizmet" anlayışı olduğuna işaret ederek, Türkiye kooperatifçiliğini güvenilir, verimli, etkin ve sürdürülebilir ekonomik girişimler yapısına ulaştırmak için gayret gösterdiklerini dile getirdi.

KOOPERATİFÇİLİK, İDEOLOJİ GİBİ TAKDİM EDİLDİ

Protokol konuşmalarının ardından başarılı çalışmalara imza atan kooperatiflere ödülleri verildi. PANKOBİRLİK Genel Başkanı Recep Konuk’a “Üstün Hizmet” ödülünü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi verdi. Ödülü, bütün üreticiler adına aldığını belirten Başkan Recep Konuk, konuşmasına ABD’nin Kudüs ile ilgili aldığı kararın bölgede sönmekte olan yangına benzin dökmekten farksız olduğunu belirterek başladı. Türkiye’nin bölgedeki çıkarları ile dünyadaki bazı ülkelerin çıkarları arasında zaman zaman uyumsuzluklar olduğunu ve şimdi de içinden geçtiğimiz bu gibi dönemlerde Türkiye’nin hem siyasi olarak hem de ekonomik olarak sıkıştırılmaya çalışıldığını vurgulayan Konuk, “ülkemiz Allah’a şükür bugün siyasi olarak tarihte olmadığı kadar güçlü. Ekonomimiz de sağlam. Ancak içinden geçtiğimiz dönem bize bir kez daha göstermiştir ki bu tür dönemlerde ülkemize yönelik ekonomik suikastları hasarsız atlatmak için ekonomimizi daha da güçlendirmeli, potansiyelimizi harekete geçirmeli atıl bir ekonomik kaynak bırakmamalıyız. Yani reel sektörü hem güçlendirmeli, hem ülke sathına yaymalı hem de daha çok insanımızın daha çok iş yapmasını sağlayabilmeliyiz. Daha çok insanın girişimci olarak ekonomiye dahil olmasının en kestirme yollarından biri de kooperatifçiliğin geliştirilmesidir. Dünyanın en liberal ülkeleri, kooperatif işletmelerini sistemin önemli bir parçası olarak tarif ederken, maalesef bizim ülkemizde kooperatifçilik onlarca yıl bir ideolojinin tabii uzantısı gibi takdim edilmiş ve algılanmıştır. Kooperatif çatısı altında güç birliği yapılamamasının önündeki en büyük psikolojik duvar bu ideolojik algıdandır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.