Kontrolsüz Bina Yıkımında Faciadan Dönüldü

Kontrolsüz Bina Yıkımında Faciadan Dönüldü

Kahramanmaraş’ta, 3 katlı bir binanın yıkımı sırasında kopan molozlar, yan tarafta bulunan apartmanda hasara yol açtı. Olayın yaşandığı saatlerde evde kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi.Merkez Dulkadiroğlu ilçesi İsmet Paşa...

Kahramanmaraş’ta, 3 katlı bir binanın yıkımı sırasında kopan molozlar, yan tarafta bulunan apartmanda hasara yol açtı. Olayın yaşandığı saatlerde evde kimsenin bulunmaması olası bir faciayı önledi.

Merkez Dulkadiroğlu ilçesi İsmet Paşa Mahallesi 12. Sokak üzerinde bulunan 3 katlı bina, özel bir inşaat firması tarafından yenilenmek amacıyla yıkılmaya başlandı. Binada çalışma yapan iş makineleri tedbir almadan yıkım yaptığı sırada molozlar, yan taraftaki 5 katlı Selim Bey Apartmanı'nın 1.katında oturan Fazıl Arda Kadifeci’ye ait evin çocuk odasının duvarını yıkarak yatağın üzerine düştü. Maddi hasarın yaşandığı olayda ölen ya da yaralanan olmazken, 8 yaşındaki Ömer Kadifeci’nin yatağı ve odası kullanılamaz hale geldi.

Yaşanan kazayla ilgili bilgi veren ev sahibi Fazıl Arda Kadifeci, “Dün akşam eve geldiğimde bu manzarayla karşılaştım. Hemen belediyeyi aradım, belediye ekip olmadığı için kimseyi gönderemeyeceklerini, sabahleyin göndereceklerini söylediler. Daha sonra zabıta ekipleri geldi. Yan taraftaki inşaatı yapan şirketin çalışanlarından biri gelip olay yerini gördü. Üzerinden 48 saat geçti ama şuan için gelip kimse ilgilenmedi. Evimiz bu şekilde bekliyoruz. Duvarın çöktüğü yer benim çocuğumun odasıydı. Onun yatağıydı. Üzerine düşebilirdi. Bunun kimsenin düşündüğü yok. Yan taraftaki çalışmayı ilgili yetkililerin kontrol etmesi gerekli. Çalışma yüzünden tüm apartman sakinleri huzursuz.” dedi.

8 yaşındaki oğlu Ömer’in odasında gördüğü manzaradan çok korktuğunu belirten Kadifeci: “Yaklaşık 4-5 bin lira zararım var. Evin yan tarafında enkaz var. Halen inşaatın enkazı evimin duvarına baskı yapıyor. Duvarın tamamen çökme tehlikesi var. Konuyla ilgili şikâyette bulunduk.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.