Kontrgerilla temizlendi

Kontrgerilla temizlendi

NATO’nun ülkemizdeki gizli örgütü olan Kontrgerilla’yı anlatan Araştırmacı-Yazar Cengiz Acar, “TSK’daki Özel Harp Dairesi üyeleri, 15 Temmuz’da FETÖ adı altında tek tek tutuklandılar ve ÖHD de kapatıldı” dedi

Hikmet İlim ve Sanat Derneği’nin bu haftaki Pazartesi Sohbetleri’nde; NATO ülkelerinde değişik adlarla bilinen Türkiye’de ise ilk adı Seferberlik Tetkik Kurulu olan, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit tarafından ilk defa kamuoyuna “Kontrgerilla” olarak açıklanan “Özel Harp Dairesi” ve “Ergenekon” yapılanması gündeme geldi.  “Yakın Tarihin Karanlık Deliği: Kontrgerilla (Özel Harp Dairesi)” başlıklı sunumunda önemli bilgiler veren Araştırmacı-Yazar Cengiz Acar, “17. yüzyılda dünyada güç kazanmaya başlayan İngiliz emperyalizmi, I. Dünya Savaşından sonra bir küresel güce dönüşmeyi başardı. Bu bağlamda özellikle bizim Ortadoğu coğrafyamız içerisinde hiçbir ülke yoktur ki İngiliz emperyalizminin düşünce ve derin yapılanmalarının bir ürünü olmasın” diye başladığı konuşmasında “İngiliz emperyalizmi bizim zihnimizde, Cumhuriyetin ilk yıllarından 1940’lı yıllara kadar olan süreçte bizim düşünce dünyamız, ideolojik yapılarımız, kurumsal kimliğimiz, devletin temel zihinsel yapılanmasında ciddi etki sahibi oldu.” dedi.

AMERİKA DÜNYAYI KOMÜNİZMLE KORKUTTU

Yorgun düşen İngiltere’nin dünya egemenliğini II. Dünya Savaşı’ndan sonra Amerika’ya devretmeye başladığını ifade eden yazar Cengiz Acar, Amerika’nın dünyadaki küresel hegemonyasını kurarken kullandığı en önemli malzemenin “Komünist Rusya” tehdidi olduğunu söyledi. Bütün dünyayı “komünizm” politikalarıyla korkuttuğunu, tehdit ettiğini ve bunu yaparken de çok güçlü propaganda teknikleri ile taktiklerini uyguladığını dile getiren Acar,  Amerika’nın Türkiye ile olan derin münasebetlerinin, 1946’da Mıssouri Zırhlısı’nın Türkiye ziyaretiyle başladığını ve bunu 1948’de Marshall Yardımının takip ettiğini kaydetti. Kore Savaşı’na asker göndermek suretiyle 1952’de NATO’ya kabul edilen Türkiye’de, NATO’ya üye olan her ülke ve devletin “Wagram” adlı gizli antlaşmaları da imzalamak zorunda olduğuna işaret eden Acar, “Söz konusu gizli maddeye göre, NATO üyesi olmak isteyen devlet Komünizmle mücadele etmek için devlet içerisinde gizli bir kuruluş ve kadro oluşturmak zorundaydı. Söz konusu derin komitelere dindar, muhafazakâr ve milliyetçi isimler seçiliyordu. Onların ekseriyetinin gerçekleri bilmeleri ve farketmeleri engelleniyordu. Gerçeği sadece kurucu üst akıllar bilecekti. Diğerleri milliyetçi ve vatansever duygularla ülkesine hizmet ettiğini düşünürken aslında ABD emperyalizmine uşaklık yaptığını farkedemeyecekti” dedi. Söz konusu NATO yapılanması olan gizli komitenin ilk adının “Seferberlik Tetkik Kurulu” olduğunu ve sonra adının “Özel Harp Dairesi” olarak değiştirildiğine dikkati çeken Acar, diğer NATO üyesi ülkelerde değişik adlarla bilinen bu gizli teşkilatların hepsinin Belçika’daki NATO merkezinden yönetildiklerini dile getirdi.

KONTRGERİLLA 15 TEMMUZ’DA TEMİZLENDİ

Türkiye’deki askeri darbelerin arkasında NATO ve dolayısıyla Amerika’nın olduğunu, 80 darbesinde Türkiye’den Amerika’ya 170 ton altının kaçırıldığını ve 28 Şubat Darbesinde de 24 bankanın içinin boşaltılarak 47 milyar doların yurt dışına hortumlandığını söyleyen Acar, 1980’de soğuk savaşın sona ermesiyle birlikte NATO’nun düşman renginin kızıldan yeşile (İslam) döndüğünü kaydetti. PKK’nın MİT tarafından kurdurulduğunu ve FETÖ’ye “Ilımlı İslâm” projesinin uygulattırıldığını Özel Harp Dairesi içerisinde kurdurtulan Psikolojik Harp Dairesi’nin de 28 Şubat’ta önemli görevleri yerine getirdiğine işaret eden Acar, “TSK’daki NATO’nun gizli yapılanması olan Özel Harp Dairesi (Kontrgerilla) üyeleri, 15 Temmuz’da FETÖ adı altında tutuklandılar ve teşkilatları da kapatıldı” dedi .Meram Uluslararası Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen sohbetin soru-cevap kısmında, kendisine sorulan soruları da cevaplandıran Acar, lise ve üniversitelerde gizli bir şekilde gençleri örgütlemeye çalışan bu güçlerin, Konya’da da özellikle liselerdeki gençleri, kızların cazibesini de kullanmak suretiyle üye yaparak, manipüle ederek bir iç ayaklanma ve direnişe alet etmek istedikleri tehlikesine de işaret etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.