KONMAK, KONELEX ve İSKON Fuarları'na doğru

KONMAK, KONELEX ve İSKON Fuarları'na doğru

TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarı geçen yıl 37 bin ziyaretçinin gezdiğini belirterek, "Bu yıl da 40 bin civarında ziyaretçinin gezeceğini umuyoruz" dedi.

 

Ersözlü, 24-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek 11. Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Yan Sanayileri, Ekipmanları, Delme Teknolojileri, Malzemeler ve El Aletleri, Hidrolik ve Pnömatik Fuarı (KONMAK), 9. Elektrik, Elektronik, Elektromekanik, Enerji Üretimi ve Otomasyon Fuarı (KONELEX) ve 9. İstifleme, Depolama, Taşıma, Vinç ve Lojistik Fuarı (İSKON) ile ilgili Rixos Otel'de basın toplantısı düzenledi.

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Konya Ticaret Odasının (KTO) desteği, Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) iş birliğiyle düzenlenen fuarların 24 Nisan'da Konya ve bölgeye hitap edecek şekilde açılacağını ifade eden Ersözlü, KONMAK'ın 11 yıldır gelişerek büyümeye devam ettiğini söyledi.

Fuarın büyük buluşmaya ev sahipliği yapacağını vurgulayan Ersözlü, şunları kaydetti:

"Fuarda üretim teknolojilerindeki yenilikler sergilenecek. Takım tezgahları konusunda Türkiye ve dünyanın en önemli markaları fuarda olacak. Bu bakımdan Konya fuarı, İstanbul'dan sonraki en önemli buluşma alanı. Yurt içinden ve yurt dışından iş adamlarını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl önemli bir satış cirosuyla kapanmıştı. Bu yıl da öyle bir beklentimiz var. Fuarı geçen yıl 37 bin ziyaretçi gezmişti, bu yıl da 40 bin civarında ziyaretçinin gezeceğini umuyoruz. Fuara katılıma baktığımızda geçen yıla göre yüzde 20'lik büyüme var. Önümüzdeki sene yeni salonlar da devreye girdiğinde fuar 2015 yılında daha büyük ve daha görkemli şekilde açılacak. Bu yıl 21 ülkeden 377 firma fuara katılıyor. Türkiye genelinde her türlü imalatta, faaliyette bulunan iş adamlarımız, firma sahipleri de bu fuarda olacak. Ortadoğu, Balkanlar ve Kafkaslar'dan ziyaretçilerimiz olacak. Fuar vesilesiyle şehirde yapılacak etkinliklerden dolayı oteller dolu. Fuarın şehir dinamiklerine etkileri açısından güzel gelişmeler var."

KSO Genel Sekreteri Sedat Taşkazan da oda olarak imkanları ölçüsünde fuara destek verdiklerini, bu yıl Kosava, Kırgızistan, Ürdün ve Tunus'dan yaklaşık 22 iş adamı heyetinin geleceğini anlattı.

Toplantıya, TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. Bölge Başkanı Ali Ayyıldız ve KTO Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.