Kongre heyecanı

Kongre heyecanı

Adalet ve Kalkınma (AK) Partisi Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, yeni genel başkanlarının seçileceği 1. Olağanüstü Genel Kurul’una hazır olduklarını belirterek, Konya’dan 100 otobüsle Ankara’daki genel kurula gideceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, 27 Ağustos'ta toplanması kararlaştırılan AK Parti Olağanüstü Kongre'si bugün yapılıyor. Erdoğan, kongrede genel başkan olarak son kez konuşma yapacak. Konya'dan kongreye 5 bin kişi katılacak

Kongre için hazırlıklar tamamlandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun tek aday olarak gireceği kongre, tek gündem maddesiyle toplanacak. AK Parti İl Başkanlığı tarafından Anemon Otel'de bugün yapılacak olağan genel kurul ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, Harun Tüfekçi, İlhan Yerlikaya, Gülay Samancı, Hüseyin Üzülmez, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

HAYALLERİ BOŞA ÇIKARACAĞIZ

Toplantıda konuşan İl Başkanı Ahmet Sorgun, "Bugün Ankara'da yapılacak kongreyle ilgili Konya olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık. Konya teşkilatı olarak 5 bin kişiyle birlikte büyük çoşkuyu yaşamak için bugün Ankara'ya gidiyoruz. Malum bazı çevreler, AK Parti'nin dağılacağını ifade ediyor ve bu hayal ile yatıp kalkıyor. Yarın, aslında yeni genel başkan ve başbakanımız etrafında nasıl birlik ve beraberlik içinde kenetleneceğimizi de tüm dünyaya göstereceğiz. Her seçim öncesi birileri bazı hevesler peşinde koşar ve kapıldıkları bu heves onların kursaklarında kalır. İnanıyoruz ki yeni döneme dair birilerinin kurduğu o boş hayalleri de boşa çıkaracağız. Çankaya'da liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık'ta Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile ülkemiz daha büyük ve ileri hedeflere koşacak. Yeni cumhurbaşkanı ve başbakan arasında gerimli ve husursuzluk ortamı arayanlar yeni tahrik ve kampanya başlatanlar yine elleri boş olarak inlerine döneceklerdir" dedi.

BAŞBAKANLARIN 3'Ü DE PROFESÖR

"27 Ağustos'ta hocamız, bilge yönetici Davutoğlu Genel Başkan olacak ve artık Türkiye'nin önünde yeni bir dönem olacak" diyen Sorgun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Davutoğlu, bilge kişiliği, mütevazı tavrı, samimi yaklaşımı ve bitmek bilmeyen enerjisiyle sonuç almayı bilen biri. Dolayısıyla bizler yeni başbakanımızın ve genel başkanımızın Konya'yı, ülkemizi ve dünya mazlumlarını hakkıyla temsil etmeye devam edeceğine sonuna kadar inanıyoruz. Hocamızın aday olarak gösterilmesi Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar ve Orta Asya için, mazlumlar ve mağdurlar için de önemli bir karar. Konya Davutoğlu ile birlikte 3. başbakanını çıkarmış olacak. Başbakanların 3'ü de profesör. AK Parti ilk kez genel başkanını değiştiriyor. Davutoğlu, değişime direnen değil, değişimi yöneten bir isim. Her göreve yakışıyor. Konya olarak, teşkilatlar olarak, her birimizin sorumluluğumuzun bir kat daha arttığının farkındayız."

ÇÖZÜM SÜRECİNE HIZ VERİLECEK

Yeni dönemde yapılan hizmetlerin artarak devam edeceğine de vurgu yapan Sorgun, "Yıllarca hasıraltı edilen çözüm sürecinin tamamlanmasına hız verilecek. Muhalefetin tüm engellemelerine rağmen ara verilen Yeni Anayasa çalışmaları kaldığı yerden devam edecek. Ve elbette ki ülkeye büyük kayıplar verdiren paralel çeteyle mücadelede asla taviz verilmeyecek. Kısacası ülke olarak 77 milyon insanımızla çıktığımız bu büyük yürüyüşü sürdüreceğiz." 27 Ağustos akşamı yani kongre tamamlandıktan sonra saat 20:00'da Kültürpark'ta bulunan anfi tiyatroda bir kutlama programı düzenleyeceklerini de ifade eden Sorgun, tüm vatandaşları kutlamaya davet etti. Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 30 bin kişinin katılması beklenen kongreyi çok sayıda yerli ve yabancı gazeteci de izleyecek.

KERİM ATICI merhabahaber.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.