Sabit Horasan

Sabit Horasan

Kongre, geç karar!

Kongre, geç karar!

Konya sporunda hareketli günlere yaşanıyor.
Kanun Hükmünde Kararnameyle Türk  sporu yerle bir edildi.
Eski Müdürlerin 40 kadarı yeni göreve atanmayarak, araştırma kadrosuyla daha önce görev yaptıkları İl’lerde görevlendirildiler. Bu, yanlış bir hareket. Eski Müdürlerin onurlarıyla oynandı..
Bu değişim içerisinde Konya Spor İl Müdürlüğüne, Konya’nın öz çocuğu, dinamik, çalışkan insan Ömer Ersöz atandı.. Ersöz, Konya’ya gelerek yeni görevine başladı.. Konya olarak başarısı için kendisine gereken destek verilmelidir. TSYD yönetimi olarak biz de daha önceki Müdürler de olduğu gibi yeni Müdür Ömer Ersöz’ün yanında olacağız ve gereken desteği vereceğiz. Ersöz’e hoş geldin der, başarılar dilerim.  
Spor’da bir başka hareketlilik ise, önceki akşam Türkiye Futbol Adamları Derneği Konya şubesinin ödül töreninde yaşandı. Başkan Dursun Seyis, kendi çabasıyla bir çok spor adamını bir araya getirerek Konya şubesi yönetiminin kararıyla, sponsor firmaların desteğiyle ödüllendirdi. Tek başına bu işin altından kalkmak kolay değil. Dursun Seyis’i de bu çabasından dolayı kutlarım.
xxx
Konyaspor yönetimince alınan kongre kararı, geç bir karar..
Başkan, sayın Bahattin Karapınar ve yönetimi, aslında bu kararı daha lig hazırlıkları döneminde almalıydı.
Kulüpte ekonomik kriz büyüyerek devam ediyor.
Konya’nın ve Konyaspor’un prestiji; kulüp otobüsünün haciz için Uşak’ta Polis tarafından bağlanması, Miloş’un taksitlendirilen borçlarının ödenmemesi ve takımın ikinci bir cezayla karşı karşıya bırakılmasıyla yerle bir edildi.
İşte, Konyaspor kötü yönetildiği için genel kurul kararı önceden alınmalıydı.
Genel kurula daha önce gidilmiş olsaydı umuyorum ki, kulüp bu durama düşmeyecekti.  
Kulübün önünün kapatıldığı bir dönemde takımı kim alır, veya alsa ne yapabilir? bilemiyorum.
Yeni yönetim zor bir görev üstlenecek..
Hesaptan, kitaptan çok anlamayız ama, sanıyorum ilk planda 10 milyon TL’lik bir borç ödemesi bekliyor yeni yönetim kurulunu.
Buna birde Aralık ayında futbolculara yapılması gereken ödemeler eklenince bu rakamın 15 milyon TL’yi geçmesi tahmin edilmekte. Kulübe talip olacak yeni yönetim, hesabı-kitabı iyi yaparak görev almalı..
Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, kulübü bir an önce sırtından atmak istiyor.
Ama, şimdilik bu olası değil..
Konyaspor’un, Belediyenin desteğine bu sezon her dönemden daha çok ihtiyacı vardır.
Bu koşullarda Belediye’nin Konyaspor’u bırakma gibi bir lüksü olamaz. Hatta, bu sezon her zamankinden daha çok destek sağlanmalıdır.. 
Konyaspor’un yerle bir olan prestijini kurtarmak için destek koşulsuz yapılmalıdır.. Sadece Belediye mi? tabi ki hayır. Tüm Konya destek vermelidir.
Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tahir Akyürek’in Konyaspor’dan kurtulma hayali he zaman gerçekleşir?
Tabi ki, Konyaspor’un süper lige çıkması ve ilk yılını başarıyla geçmesinden sonra..
İkincisi de kulübün kalıcı gelir kaynaklarına kavuşturulmasından sonra.
Kulüp işte o zaman belki ekonomik açıdan rahata kavuşabilir.  
İşte o zaman kulüp yönetimine taliplilerde artar ve genel kurullar daha çok listeyle gerçekleştirilebilir. Sayın Başkan Akyürek de kulübü yönetime bırakır ve daha önce söylediği gibi alt yapı ve tesis çalışmalarına ağırlık verir.
Çizdiğimiz bu kara tablodan sonra bir de işin diğer yönü var..
Bence, ilk oturumda çoğunluk sağlanamayacağı için 20 Ekim’de yapılacak olağanüstü genel kurul, belki de Konyaspor için yeni bir dönemin, kurtuluşun, iyi günlerin başlangıcı olacaktır.. 
Yeni yönetimini oluşturulması konusunda Vali sayın Aydın Nezih Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tahir Akyürek’e büyük görev düşmektedir.
Holdingler, büyük sanayi kuruluşları temsilcileri ve iş adamlarından oluşturulacak, ekonomik yönden güçlü yeni yönetim kurulu, ilk planda yapılacak ödemelerin ardından kulübü yeniden yapılandırma çalışmalarına ağırlık vermelidir. Kulüpte gerçek kurumsallaşma gerçekleştirilmeli, kulübün kalıcı geliri kaynaklarına kavuşturulmalı, alt yapı yeniden organize edilmeli. Son yıllarda yara alan toplumsal barış sağlanmalı.
Ekonomik giderlere dışında bakıldığı zaman bunlar yapılamayacak zor işler değildir. Güçlü ve bilinçli bir yönetim kurulu, planlı bir çalışmayla tüm zorlukların altından kalkacaktır.  Konya’ya ve Konyaspor’a yakışanda bu olmalıdır.
O zaman, Konya’nın ve Konyaspor’un yerle bir edilen prestijini kurtarmak için Bakanı, Milletvekilleri, Valisi, Belediye Başkanları, Sanayicisi ve taraftarları el ele vererek Konyaspor’a sahip çıkmalıdır.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR