KONESOB’tan Çin’e Kınama

KONESOB’tan Çin’e Kınama

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Çin Halk Cumhuriyeti’ni, Doğu Türkistan’da Müslümanlara yapılan zulümden dolayı kınadı.

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, “Ramazan ayında soydaşlarımıza yaptıkları zulmün artarak devam ettiği bugünlerde, yaşananları büyük bir üzüntü ile takip ediyoruz. Dünya kamuoyu bu zulme artık dur demeli” dedi.

Uygur Türklerine yapılan işkencelere seyirci kalan uluslararası kuruluşları da eleştiren Başkan Karamercan, yapılanları görmezden gelenlere tepki gösterdi. Çin zulmünün Ramazan ayında artarak devam ettiğini hatırlatan Başkan Karamercan, “Yaşananları büyük bir üzüntü ve kaygı ile takip ediyoruz. Çin Hükümeti’nin her yıl Ramazan ayı nedeniyle Uygur Türklerine yönelik oruç yasağı ve belirli kısıtlamalar getirmeleri bu yıl da devam ediyor. Acılara seyirci kalan tüm dünya ülkelerinin Çin Devleti’ne gerekli tepkiyi vermesini ve Doğu Türkistan’da yaşayan soydaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için harekete geçmelerini bekliyoruz” dedi.

“İSLAM DÜNYASI GEREKLİ TEPKİYİ GÖSTERMELİ”

Açıklamasında İslam ülkelerine de seslenen Başkan Karamercan, “Türkiye ve İslam ülkeleri artık uyanmalı, gerekli tepkiyi göstermelidir. Bunun yanı sıra Birleşmiş Milletler de bu zulme acil olarak dur demelidir. Müslüman kardeşlerimize yapılan zulüm sadece Doğu Türkistan’da değil, Filistin’de, Mısır’da, Arakan’da da devam etmektedir ve dünya kamuoyu maalesef olaylara seyirci kalmaktadır. İslam dünyası, Müslüman kardeşlerimize yapılan bu işkence ve insanlık dışı zulümler karşısında birlik olmalı ve acil önlemler almalıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.