KONESOB eleman yetiştirecek

KONESOB eleman yetiştirecek

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (KONESOB) Ulusal Ajansa sunduğu yenilenebilir enerji sektörüne yönelik, 255 bin Euro hibeli projenin ilk toplantısı Konya'da gerçekleştirildi.

Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 (KA2) Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında KONESOB’un Ulusal Ajansa sunduğu 'Training Qualified Technical Staff For Renewable Energy' isimli projenin toplantısı yapıldı.

Proje ortaklarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan,“Bildiğiniz gibi çevremizin korunması için temiz enerji kullanımı giderek yaygınlaşmaktadır. Türkiye temiz enerji kaynakları dediğimiz, güneş, rüzgar, su gibi enerji kaynaklarına sahip şanslı ülkelerden biridir. Enerji üretiminde ise ülke olarak bu konuda birçok ülkeden geride bulunuyoruz. Amacımız temiz enerji kullanımını yaygınlaştırmak ve çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmaktır” dedi.

"YETİŞMİŞ İNSAN GÜCÜNÜN OLMASI GEREKLİ"

Enerji kaynaklarının kullanımının yaygınlaşması için bu alanda yetişmiş insan gücünün olması gerektiğini belirten Başkan Karamercan, “İşte bu proje ile ülkemiz için önemli bir ihtiyaç olan ara eleman gücünü kısa sürede yetiştirecek bir eğitim programı geliştirmeyi amaçlıyoruz. Projemiz Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilmektedir. Projemize Almanya ve Macaristan’dan bu alanda uzman iki kuruluş destek veriyor. Ülkemizden ise meslek kuruluşları, okul, üniversite ve eğitim kurumlarından oluşan, beş kurum katkı sağlıyor. Proje kapsamında bu sektörde işletmelerin eğitim ihtiyaçları belirlenecek, buna uygun eğitim uygulamaları geliştirilecek, test edilecek ve uygulamaya konulacak” diye konuştu.

Projenin ikinci toplantısı 28 Temmuz 2016 tarihinde Almanya'nın Berlin şehrinde gerçekleştirilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.