Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Komşulukta İftar Kaynaşması

Komşulukta İftar Kaynaşması

Hatırlarsınız. Antalya Serik’de bulunan Birlik Apartmanı komşularının birlikteliklerini gösteren hareketlerini konu etmiş, “Darısı bütün apartmanlara” demiştim.
Bu yazımdan örnek alanlar gerek Serik’te gerekse Konya’da oluşum yaptılar
Her komşu dağarcığında bir şeyler getirip apartman bahçesinde topluca yemek yemek suretiyle kaynaşmaları….
Bu öyle bir gün veya hafta gibi bir program değil içlerinden gelenin o akşam “haydi komşu beraber olalım” çağrımına uyuvermek olmakta.
***
Yine bu apartman sakinlerinin birliktelik oldukları bir iftar yemeğini de anlatmadan geçemeyeceğim.
Geçenlerde öyle varlıklı değil otellerde çalışarak geçimlerini sağlayan aile komşularla birlikte iftar etme arzusu içinde olmuşlar…
Birlik apartmanında olan komşuların tümünü olduğu gibi daha evvel apartman sakini olup da ayrılanları bile listeye dâhil ederek İftara davet yapıvermişler.
Birlik Apartmanı sakinleri ailesi olan Sayın İbrahim Balcı ve eşi Sayın Hilal Balcı vefat eden baba İlyas Balcı ve Anne Mukadder Güldağ’ın ruhuna apartman bahçesinde iftar vermişler.
***
İşin en güzel tarafı mazeret dışı olmayanlardan hepsinin katılımı ki 18 daireden elliyi aşkın komşu aileler naz, umursamazlık veya başka bir düşünce yapmadan bir araya gelivermeleri büyük bir coşku sağlamış.
***
Evet, bu kaynaşmadan apartman adına da tam uyan birlikteliği görmek duymak herkesi memnun edeceği aşikâr…
Aşikâr, aşikâr olmasına da tüm yurdumuzdaki apartman sakinleri bu birlikteliği sağlamış olsalar Türkiye gülistan olur diye düşünmekteyim.
Ne dersiniz Sayın okurlar?
***
Mübarek Kadir Gecesi’ni tebrik ve hayırlara vesile olmasını duasıyla sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dilerim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR