KOMEK'ten 452 bin 788 kişi yararlandı

KOMEK'ten 452 bin 788 kişi yararlandı

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, “52 merkez ile vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz. 12 yıl içinde KOMEK'ten 452 bin 788 kişi yararlandı. Çoğu kişi de KOMEK sayesinde iş sahibi oldu. İlgi her geçen yıl artıyor” dedi

Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ile Aile Sanat ve Eğitim Merkezlerinin tekamül kursiyerleri ve öğretmenlerinin el emeği eserlerinden oluşan geleneksel 13. Altın Dokunuşlar Sergisi ve Bilgi Şöleni'nin açılışı yapıldı. Mevlana Kültür Merkezi (MKM)'de gerçekleştirilen şölene Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in yanı sıra Konya Valisi Yakup Canbolat,  Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, diğer ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, Büyükşehir Belediye Başkanı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Program mehter takımının gösterisi ile başladı. Saygı duruşu ve ardından kursiyerlerin işaret dili ile eşlik ettiği İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler, çeşitli gösterilerini izleyicilere sundu. Sergi 23 Mayıs'a kadar açık tutulacak.

KOMEK TÜRKİYE'NİN GÖZDESİ OLDU

Tek alanda yoğun bir rekabet yaşandığını dile getiren Vali Canbolat, “Bu rekabette biz de varız diyebilmek için nitelikli iş gücüne sahip olmalıyız ve kaliteli ürünleri ortaya koymalıyız” dedi. “Gerek üniversitelerimiz gerekse teknik lise ve diğer kurumlarımız, çağın gereklerine uygun bir şekilde meslek hayatlarını sürdürebilmeleri için gayret gösteriyorlar” diyen Canbolat, “Bu açıdan Konya, çok şanslı. KOMEK, 13 yıldır sürdürülen etkinlikler ile Türkiye'nin en başarılı ve yaygın kurslarından biri haline geldi. 100 binlerce insanımızı meslek sahibi yaparak, ilimizin ekonomik ve sosyal gelişimi açısından önemli bir işlevi yerine getirdi. KOMEK, toplumumuzun yaşam seviyesi ve kalitesini yükseltmek amacıyla her yaştan vatandaşa iş ve yaşam becerileri kazandırmayı kendine misyon edindi.  Faaliyetlerini de bu uğurda gerçekleştiriyor” açıklamalarında bulundu.  

GEÇMİŞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Bu yılki etkinliklerinin farklı bir temaya sahip olduğunu dile getirdi. Konya'nın misyon ve vizyonunun varlığının altını çizdi. Konya'nın geçmişi ile geleceğini buluşturan birçok çalışmaya imza attıklarını ifade eden Akyürek, şunları kaydetti:  “Konya, geçmişine ve geleneğine bağlı olarak büyüme sürecini yaşadı. Son dönemde bu yapısı da hayli hızlandı. Konya kalkınırsa Türkiye lider ülke hedefine bir adım daha yaklaşır. Sadece mevzi çalışmalar yapmıyoruz. Sergi ve bilgi şöleninde de bir senteze imza attık. Temamız Endülüs'ten Selçuklu'ya bilgi şöleni. Endülüs, bizim gurur kaynağımız ve kalbimizde yaşadığımız bir hüzündür. İspanya'da bir mezar taşı bile bırakmadılar. Geçmişimize sahip çıkmak için bu etkinliklere öncelik vermeliyiz. Türk İslam medeniyetinin mirasçıları olarak geçmişi bugüne taşımak nesillerimizin sorumluluğudur. Yaptığımız çalışmalar hafife alınacak işler değil. Göz nuru ve alın teri ile yapılan çalışmalar.”

10 BİNLER SERGİDE BULUŞACAK

Akyürek, açılışı yapılan serginin 23 Mayıs Salı gününe kadar açık kalacağını söyleyerek, “Sergide KOMEK ve Aile Sanat Eğitim Merkezleri'nde kursiyer ve eğitimcilerimiz tarafından yapılan 2 bin 17 eser sergileniyor” diye konuştu. Bu kursiyerler arasında bir yarışma yaptıklarını ve 323 eserin jüri önüne geldiğini kaydeden Akyürek, “Açılışa binaen ödül almaya hak kazananların ödüllerini de takdim edeceğiz. KOMEK'te 200'e yakın branşta eğitim veriliyor. Bu bir haftalık süreç içinde konferans, söyleşi, müzik dinletileri de olacak. 1 haftalık süre içinde Konya, bir bayram havası yaşayacak. 10 binler MKM'de bir araya gelecek. 31 ilçeden gelen katılımcılar Konya'da önemli bir şenliği gerçekleştirmiş olacaklar. Konya merkezde 12 yıl bu programları merkez ilçe başkanlarımız ile birlikte yürüttük. Şimdi bütün ilçelerimizle yapıyoruz” dedi.

52 MERKEZ İLE HİZMET VERİYORUZ

KOMEK'in Konya'nın halk üniversitesi olduğunu kaydeden Akyürek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğitim alan kişi sayısı 452 bin 788'i buldu. Konya adına önemli bir kültürel hareketlilik. Kent kültürümüze yaptığımız önemli bir yatırım. Merkezde 25 ilçelerde 18 toplamda 52 merkez ile faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Genç KOMEK faaliyeti de hayata geçti. 3. yılında 50 binden fazla öğrenci iştirak etti. 2017 KOMEK kayıtlarını da soranlar oluyor. KOMEK Yaz kursları da 29 MAYIS 9 Haziran tarihleri arasında kayda açılacak.” Konuşmaların ardından Vali Canbolat ve Başkan Akyürek, beraberindeki heyet ile birlikte eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi. Sergi sorumlularından eserler hakkında bilgiler aldı.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.