KOMEK’te yeni dönem dersleri başladı

KOMEK’te yeni dönem dersleri başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'ye model olan meslek edindirme markası KOMEK'lerde yeni dönem dersleri başladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, eğitime, istihdama, sosyal ve kültürel hayata katkı sağlayan KOMEK ve ASEM'lerin bu dönem merkez ve 18 ilçede 30 bine yakın kursiyere farklı branşlarda eğitim vereceğini ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) ve Aile Sanat ve Eğitim Merkezileri'nde (ASEM) yeni dönem dersleri başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, halk üniversitesi haline gelen KOMEK'lerin Türkiye'ye model olduğunu söyledi. KOMEK'in Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde de yaygınlaştığını ve her geçen gün büyüdüğünü belirterek Başkan Akyürek, bugüne kadar 400 binin üzerinde kişinin KOMEK'ten istifade ettiğini kaydetti. KOMEK'te yeni dönem eğitimlerinin 18'i ilçelerde olmak üzere şehir genelinde 55 merkezde 30 bine yakın kursiyerle başladığını dile getiren Başkan Akyürek, bu yıl ilk kez Ilgın ve Ereğli'nin yanı sıra Akşehir'de de hanım lokalleri olarak görev yapan ASEM'lerde kayıt alındığını, 12 ilçede de KOSGEB işbirliğiyle Uygulamalı Girişimcilik Kursu'nun açıldığını ifade etti. Başkan Akyürek, KOMEK ve ASEM'lerde eğitim alan öğrencilerin İstihdam Atölyeleri'nde ürettikleri ürünleri KOMEK satış bürolarında satarak aile bütçelerine katkı sağladıklarını belirtti. Kurslarda açılan branşların halkın ihtiyaç ve önerileri doğrultusunda belirlendiğini, KOMEK'ler ve onun bünyesinde açılan ASEM'lerin Konya'nın eğitim ve istihdamına katkı sağladığını vurgulayan Başkan Akyürek, "Bütün hemşerilerimizin istihdama katkıda bulunan, sanatkar yetiştiren ve kursiyerlerin kişisel gelişimine destek olan KOMEK'lerden sertifika almalarını diliyorum. Bu sertifikalarla hem iş bulmaları kolaylaşacak, hem de sosyal çevre ve komşuluk ilişkileri gelişecek" diye konuştu.

KOMEK ve ASEM'lerde unutulmaya yüz tutmuş hüsn-ü hat, ebru, çini, ahşap kakma ve kaligrafi gibi gelenekli sanatlara yönelik kursların yanı sıra; çalışma hayatı, bilişim teknolojileri, hasta ve yaşlı hizmetleri, hukuk, sağlık, sanat ve tasarım, spor, kişisel gelişim, yabancı dil, büro yönetimi, tekstil, makine, metal teknolojilerine yönelik branşlarda da halka hizmet veriliyor. KOMEK ve ASEM'lerle ilgili bilgi edinmek isteyenler www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adreslerinden ulaşabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.