KOMEK’te kursiyerlere sertifika

KOMEK’te kursiyerlere sertifika

Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde görme engelliler için açılan Kur’an-ı Kerim ile pasta ve yemek yapımı kurslarında eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları törenle takdim edildi.

Engellilere yönelik çok sayıda kurs düzenleyen Konya'da Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları’nda (KOMEK) Kur’an-ı Kerim, yemek ve pasta yapımı kurslarını başarıyla tamamlayan görme engelli kursiyerlere sertifikaları törenle takdim edildi. Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi’nin iş birliği ile KOMEK Büyük Aymanas Kurs Merkezi ve Alaaddin Kurs Merkezi’nde açılan kurslarda eğitim alan görme engelli kadınlar, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı. Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Mithat Büyükalim, KOMEK’in çok önemli bir işlevinin olduğunun altını çizerek, “Kimisi yalnızlığımı unuttum, kimisi hayata yeniden bağlandım diyor bu kurslar sayesinde. Birçok meslek ve branşta büyük bir özveri ve başarıyla çalışmalar yapılıyor. Ben bu vesileyle emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. İnanılmaz işler ortaya çıkaran kursiyerlerimizi de gösterdikleri başarıdan dolayı kutluyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HER ZAMAN BİZE DESTEK OLDU

Daha önce Konyalı görme engellilerin Kur’an-ı Kerim öğrenmek için başka şehirlere gittiğini ancak KOMEK’in açtığı kurslarla artık bu sorunun ortadan kalktığını dile getiren Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Genel Sekreteri ve Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan da “Bu kursların sürdürülebilir olması için elimizden tutacak ve bize destek olacak bir ele ihtiyacımız vardı. Konya Büyükşehir Belediyemiz bu konuda bizlere son derece destek oldu ve artık KOMEK bünyesinde düzenli bir şekilde kurslar açılıyor. Bununla da yetinmedik. Genç kızlarımız evlendiklerinde yemek ve pasta pişirmekte zorlanıyordu. Yine KOMEK bünyesinde açılan pasta ve yemek kursu, fotoğrafçılık kursu ilk kez Konya’da açılmış oldu. Bizlere her zaman destek olan Konya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından 2017 güz eğitim döneminde Görme Engelliler Kur’an-ı Kerim Kursu’nda başarılı olan 9 kursiyer ile pasta ve yemek kurslarında başarı gösteren 11 kursiyere sertifikaları ilçe belediye başkanları ve kendisi de görme engelli olan Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü 1. Hukuk Müşaviri Ali Aydın tarafından takdim edildi.

KOMEK’TEN ÖRNEK KURSLAR

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bugüne kadar görme engellilere yönelik Bilgisayar Kullanımı, Braille Alfabesi ile Kur’an-ı Kerim, Kur’an-ı Kerim Elif-Ba Okuma, Pasta Yapımı, Fotoğraf Çekimi kursları; işitme engellilere yönelik Kur’an-ı Kerim Elif-Ba Okuma, Yemek ve Pasta Yapımı, Mantar Yetiştiriciliği, İŞ-KUR işbirliği ile Giyim ve Mefruşat Kursu, Türk İşaret Dili, İşaret Dili Öğretici ve Tercümanlık Eğitimi kursları açtı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.