Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

KOMEK Sergi Töreni ve Bakan Sayın Davutoğlu

KOMEK Sergi Töreni ve Bakan Sayın Davutoğlu

Başka şehirlerde ne derece oluşumları vardır bilmiyorum ama.
Yanlış hatırlamıyorsam on beş yıl kadar önce Konya Karatay Belediyesi’nce ilk başlatılan meslek (edinme) kurslarına diğer merkez belediyeler yanında Büyükşehir Belediyesi de iştirak etti.
Her yıl daha ileri çeşitli meslek ve öğrenimler yapan bu kuruluşlara herkes girebilip bir şeyler öğrenmekle kalmayıp kendilerine kazanç getirebilme bile sağlamış olmaktalar.
Böylece Başkan Sayın Akyürek’in de adını koyduğu gibi “Halk Üniversitesi” yakıştırması hiçte yabana atılır cinsten değil.
***
Konya Büyükşehir Belediyesi’nce açılmış olan kursların 7. dönem sergisi açılış töreni davetine icabet edip yarı tabanvay yarı şehir otobüsü ile ulaşmış oldum.
İlk olarak sazı pardon sözü alan Sayın Akyürek, binlerce kişinin yararlandığı KOMEK’in bir halk üniversitesi konumunda olduğunu söyleyerek başlattığı konuşmasıyla bir saate yakın genişçe ifade etti.
Daha sonra etrafında kalabalık bir topluluk içinde dış işlerinde değerli merhaleler kazanan hemşerimiz Sayın Bakan Ahmet Davutoğlu da aldı sazı eline…
Sayın Davutoğlu, hem meslek edindirme, hem de unutulmaya yüz tutmuş sanatları yaşatma anlamında KOMEK’in önemli olduğunu belirterek, KOMEK’in hem eğitim faaliyeti, hem de meslek edindirme anlamında kitlesel katılımın olduğu çok büyük bir başarı olduğunu ifade ederken, serginin Selçuklu mimari tarzı içinde inşası olan İl Kütüphanesinin getireceği faydalardan da dem vurdu.
Açılış sonu sergide görülenler, hakikaten adına “Altın Dokunuşlar” denilmesinin yerinde olduğu müşahede edilmekte idi.
Yazı ile anlatılması imkânsız olup görmek gerekli derken müşahedelerimi sunayım.
İzlenimim içinde gördüğüm. Japonca ve Rusça kursları örnek ders tanıtımı, Mevlâna konulu resimler, kâğıt telkâri ve ebru sergisi, yağlıboya resim çalışması, keman dinletisi, diksiyon kursu şiir sunumu, ney dinletisi, halk oyunları gösterisi, Doç. Dr. Hüseyin ÖKSÜZ ile Hüsn-ü Hat sanatı, KADEM’in “Değerlerimiz ve Değerlendirmelerimiz” konulu sunumu, bilgisayar kursu sinevizyon gösterisi, çocuk giysileri defilesi, saç ve cilt bakımı, İşitme Engelliler ve Tercümanlık kursu ile Etkili İletişim Kursu’nun sunumları yanında…
Sergi kapsamında yapılan sanat uygulamaları ise şöyle:
Plates, filografi, resim, ebru, çini, kağıt telkâri, kalem işi, dantel anglez, kuaförlük, kırk yama kırlent dikimi, giyim, bahçıvanlık kursu, iğne oyası, saç örgü teknikleri, pastacılık, eğitici annelik, halk oyunları, desen tasarımı uygulamaları...
***
KOMEK’den çıkarken yanıma yaklaşık olan Başkan Sayın Akyürek yanındaki Bakan Sayın Davutoğlu’na bendenizi “Yazarlarımızdan…” diyerek takdim etti.
Hemen karşıma geçip gülümseşen çehresi ile elini uzatan Sayın Davutoğlu’na doğum yerinin ilk adını söyleyerek “Size Pirler Kondu’lu diyeceğim” deyince şaşırmadan edemedi ve hangi yıllarda oralarda olduğumu sordu.
“Otuzlu yıllar” deyince şöyle bir hayale dalış duruş duraklamasını yaparak hepimiz “Pirlerkondulu’yuz” diyerek elimi sallarken bendeniz de “Dış işlerinde ki başarılarınızı Türkiye Konya’mız için de eksik etmeyin” temennim sonrası ayrıldık.
 ***
 Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR