KOMEK marka oluyor

KOMEK marka oluyor

200 branşta, 235 bini aşan kursiyerle birlikte yeni sezona giren KOMEK’te 2014-2015 eğitim öğretim yılı güz döneminde başvuran kursiyer ve hanım lokalleri üye sayısı 16 bin 632 bine ulaştı.

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ile Hanım Lokalleri ve Spor Merkezlerinde yeni dönem kayıtları 12 Eylül’de sona ermişti. Geçtiğimiz günlerde derslerin başlamasıyla birlikte 235 bini aşkın kursiyer yeni meslekleri öğrenmek amacıyla ter dökmeye başladı. Alanında uzman eğitimcilerle birlikte Konya’daki önemli bir boşluğu dolduran KOMEK’e güz döneminde 16 bin 632 kişi başvurdu.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçirdiği Konya Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) her geçen yıl büyümeye devam ediyor. Bu yoğun talebe cevap vermek için il genelinde yeni kurs merkezleri ve branş sayısı artmaya devam ediyor. Geçtiğmiz günlerde kayıtların sone erdiği KOMEK’te dersler başladı. Yeni açılan branşlarla birlikte branş sayısı 200’e ulaştı. Geçtiğimiz yıl 175 branş yer alıyordu ve toplam kursiyer sayısı 200 bine yakındı. Bu sene ise kursiyer sayısı 235 bini geçti.

TAŞRA İLÇELERE DE AÇILACAK

KOMEK’in 2015 yılı hedefleri hakkında bilgi veren KOMEK Şube Müdürü Abdullah Kaleli, “Büyükşehir Yasası ile birlikte merkez ilçemiz olan tüm ilçelerimizde KOMEK Kursları ile ilgili planlamalarımız devam etmektedir. Peyderpey tüm ilçelerimize KOMEK Kurs ve lokal

hizmetleri Konya Büyükşehir Belediyesince götürülecektir. Yeni açılan branşlarımız her dönemde olduğu gibi bu dönemde de olmuştur. Kursiyerlerin ihtiyacı, yenilikler, gelişen teknoloji, KPSS sınavlarında istenen sertifikalar vb. etkenler dikkate alınarak yeni kurslar planlanmaktadır. Bunlar; grafik animasyon, dış ticaret uzmanlık eğitimi, mesleki İngilizce, İspanyolca, Korece, Engelliler için Kur’an-ı Kerim Okuma, yoğun göç nedeniyle yabancılar için Türkçe şeklindedir. Branşlarımızın birçoğunda da ihtisas kursları planlayıp açtık. Giyim ve mefruşat kursları, çini ve seramik atölyeleri, hat, tezhip, ebru, bilgisayar ve yabancı diller bunların arasındadır” dedi.

GÜZ DÖNEMİNDE 16 BİN KURSİYER

Kur’an-ı Kerim güzel ve doğru okuma. Kurban Bayramı öncesi büyükbaş ve küçükbaş hayvan kesim kurslarının da açıldığına dikkat çeken Kaleli, “Kursiyerlerimiz bayramdan önce sertifikalarını alacaklar. 2014-2015 eğitim öğretim yılı güz döneminde başvuran kursiyer ve hanım lokalleri üye sayısı 16 bin 632’dir. Kurslarımızdan mezun olan kursiyerler iş yerlerinde çalışan olarak istihdamının yanı sıra kendi iş yerlerini kuruyorlar. Yahut iş ve kişisel gelişim anlamında sosyo kültürel kurslarımıza katılarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyoruz. Sadece tek kurs örneğini verecek olursak, hastanelerde uygulamalı eğitim de alarak hasta kabul kursundan mezun olan öğrencilerimizin tamamına yakını iş sahibi olmaktadır. Yurt dışında Bosna/Saraybosna, Kosova Priştina/Prizren ve Makedonya/Üsküp şehirlerinde kurs faaliyetlerimiz devam etmektedir. Her bir şehrimizde sergilerimiz açılmaktadır. Önümüzdeki dönemde Meram Gödene’de KOMEK Kurs Merkezimiz hizmete açılacaktır” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.