Recep Çınar

Recep Çınar

Kombine satışları ve oyuncu grubu

Kombine satışları ve oyuncu grubu

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda kombineler öyle görünüyor ki, elde kalacak! Konya’nın ve özellikle de taraftarların bu umarsızlığı, bu nemelazımcılığı Konyaspor’un ligden düşmesi ile ilişkilendirilemez.

Şehrin Konyaspor’a bu kadar mesafeli durmasını anlayabilmiş değilim. Konyalı ya transferlerle ilgili tereddütlerini gideremedi ya da ligin başlamasına yakın ayağa kalkacak ve kombineler satılacak.!
Bazıları karşı çıkabilir, ama ben asla karşı değilim. Konyaspor’da kombine ve normal bilet satışlarında vilayet ve belediye devreye girmeli. Aslında vilayet ve belediye devreye girmeden Konyasporlu her koşulda sahip çıktığı takımı için, başkasının aracı ya da ricacı olmasına gerek kalmadan takımlarına bu anlamda destek olmalı. Doğru olan bu ama, ne acıdır ki, Konyaspor taraftarı bu konuda sınıfta kalmaya devam ediyor.
Konya’daki özel kurum ve kuruluşların da bu konuda kulübe yardımcı olmalarını beklemek hakkımız. Konya’nın suyunu kullanan, havasını soluyan, gereğinde toprağını kirletenlerin, şehrin ortak paydası olan Konyaspor’u da sahiplenmede üzerlerine düşeni yapmalarını bekliyoruz.
Yılların kulübünün mali konulardaki çözümsüzlüğünü çoktan aşıp, yoluna koyması gerekirken, gelmiş geçmiş yönetimler eliyle düştüğü açmazdan bir türlü kurtulamaması ne kadar acı ve düşündürücü.
Ayaklarının üzerinde durabilecek, kimseye muhtaç olmadan yoluna devam edebilecek mali anlamda güçlü bir Konyaspor için, kısır çekişmeleri bir kenara bırakıp, kenetlenmek gerekiyor. Açıkçası kısır çekişmeler bu şehre ve bu şehirde yaşayanlara, en önemlisi de Konyaspor’a yakışmıyor.
Ucundan kenarından bu kadar didiklenip, çekiştirilen ve onca kötü yönetilmeye rağmen, bu kulübün ayakta kalabilmesi bugün için büyük bir başarıdır. Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse, Konyaspor bu kez son şansını kullanıyor. Bu takım bu sezon sonunda yukarıya fırladı fırladı, fırlamadı kimse bu kulübün çöküşünü önleyemez.
Konyaspor’un durumu bu kadar vahim.
Bu nedenle, Konyalı el ele vermeli ve bu takımı layık olduğu, geliri daha çok olan süper lige taşımalı. Bu anlamda da Konya’da “seferberlik” ilan edilmeli. Vali, Büyükşehir Belediye Başkanı, oda başkanları, sendikalar, siyasiler Konyaspor çatısı altında toplanmalı, bu yönetime delikanlıca destek vermeli.
***
Konyaspor’un süper lige yükselmesi için önemli nedenlerden birisi Hüsnü Özkara ve yeni transferler. Yeşil-beyazlı ekibin Salı günü yapılan antrenmanını izledim. Konyaspor’un hem boyu uzamış hem gençleşmiş hem de kolej takımı gibi olmuş.
Özellikle oyuncuların kaynaşması, birbirlerine olan yaklaşımları ve özverili çalışmaları beni memnun etti. Teknik anlamda üst düzey ya da süper lig oyuncusu gibi olmasalar da, bu eksiklerini güç ve kondisyon artıları ile kapatacaklar görüntüsü verdiler. Elbette antrenman performansı ile oyuncuları değerlendirmek yanlış olur. Ancak, görünen o ki, bu takımın akitleri yerine getirilirse, Bank Asya’da açık ara şampiyon olur.
Abartmıyorum.
Bu oyuncu grubu ile Konyaspor layık olduğu yere gelecektir. Ancak, yukarıda da belirttiğim gibi, oyunculara verilen sözler yerine getirilme şartıyla. Konya’yı ve Konyaspor’u yönetenler geçen seneden ders alırlarsa benim ne demek istediğimi daha iyi anlarlar. Konyaspor’un düşmesinin en büyük sebeplerinden birisi, oyuncuya verilen sözlerin yerine getirilmemesidir. 
İşin özü şu; Yönetim bir noktaya  kadar bu takımı sırtlayabilir. O bir noktadan sonra Konya’nın ileri gelenleri devreye girmez ise işte o gün Konyaspor’un kıyameti ya da tükendiği gün olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Recep Çınar Arşivi
SON YAZILAR