Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Kombasssan'ın İftar Programı

Kombasssan'ın İftar Programı

Kombassan Holding, Konya Bera Otel’de geçen perşembe günü yerel ve ulusal basın mensuplarına iftar verdi. Bu iftara biz de davetliydik. İftarda bazı basın mensubuyla görüştük, tanıştık, hasbıhal ettik. Gördüm ki söz konusu Holding toparlanmış yoluna sağlıklı bir şekilde devam etmek istemektedir. Bu durum sevindiricidir. İnşallah geçmişte yapmış olduğu hataları yapmaz ve sağlıklı bir şekilde yoluna devam eder.
 Kombassan Holding denilince akla Sayın Haşim Bayram (1951 d.) gelir. Bu sebeple Haşim Bayram’dan söz etmeden iftarda Kombassan Holding Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Aydemir’in konuşmasına geçemeyeceğim.
Sayın Haşim Bayram, söz konusu Holding’in temelini atmıştı, geliştirmişti ve büyütmüştü. Fakat bazı hatalar bu Holding’i iflas ettirmişti. Haşim Bayram’dan sonra oluşan yönetim kurulu sağlıklı bir şekilde bu günlere getirmiş bundan sonra da azimli bir şekilde götürmek istemektedirler, bu durum sevindiricidir. İnşallah muvaffak olurlar.
Haşim Bayram zamanında bu Holding’i iflas eşiğine getiren birçok sebep vardır: Mesela 28 Şubat’ın ‘Yeşil Sermaye’yi (!?) çökertmek için elinden geleni yapmıştır. Biri de yurt dışında açılan Kombassan AFRA marketler zincirinin başına bir Yahudi’nin müdür olarak getirilmesidir. Haşim Bayram’ın bir konuşmasında işitmiştim; şöyle diyordu: “Başkana sık sık soruyordum, durum nasıl diye. O da hep iyi derdi. Sonunda iflas ettik. Bu durum bizi çok çok sarsmıştır.”
Aradan uzun zaman geçmeden yönetim kurulu değişti. İşi ehline vereceksiniz ama ehil bilinen kişi güvenilir olması lazım. Güvenilir olmak da ehil olmanın şartlarındandır. Ne ise olan oldu. Haşim Bayram şimdi tekerlekli sandalyeye mahkûmdur! Allah kendisine acilen sağlık ve sıhhat versin. Bu arada Ramazan-ı şerifini tebrik ederim.
İftarda Kombassan Holding yönetim kurulu üyesi Muzaffer Aydemir’in konuşmasına gelince. Özet olarak şunları söyledi: Değişim ve gelişimden söz etti. Avrupa’da çalışanların kazançlarının yatırıma dönüştürülmesi ile sanayiye destek olmaktır. Bu Holding’in kuruluş amacı budur. 1990’lı yıllardan itibaren büyüdük. 1997’de başlayan ekonomik gelişmeler yüzünden 2007 yılında yönetim değişikliğine gidilmiştir.
Amacımız sermayeyi korumak, kurumlaşmayı sağlamak ve hisselerimizin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)’de işlem görmesidir. Bu gaye için 12 Mayıs 2012’de resmi başvurumuzu yaptık. Bu yılın son çeyreğinde İMKB’de işlem görmesini bekliyoruz. Hisselerimizin işlem görmesi ile ortaklarımızın web sitemiz üzerinden ulaşabilecek ve hisselerini borsada değerlendirebilecektir.
Söz konusu yönetim kurulu üyesi Muzaffer Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü: Yurt içi ve yurt dışında 18 şirket ve otuz işletme ile yolumuza devam ediyoruz. Vergi rekortmenlerimiz oldu. Konya’da iki şirketimiz bu hususta başarılı oldu. Enerji sektörüne girmek istiyoruz. Kombassan Holding şirketlerinin problemlerini gidermek istiyoruz. Planlanan yatırımları gerçekleştirmek istiyoruz.
Hoding’e başarılar dilemeden önce dostane bir tavsiyem vardır: Baştan beri hisse sahiplerinin zarar görmemesi için İttifak Holding gibi Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ye başvurulmalı. Hisselerin tamamının karşılığı gayrimenkul olarak yok ise bunun teminine çalışılmalı. Çünkü kul hakkı çok önemlidir. Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimiz şöyle buyurur: “Şehidin bütün günahları affedildiği halde kul hakkı affedilmemektedir.”
Hoding’in temelinin sağlıklı olması için bu durum şarttır; aksi halde bir yerde tekrar çökebilir! Bu yönetimin bunu başaracağına yürekten inanıyorum. Başarılar dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR