Kolay Börek Tarifleri

Kolay Börek Tarifleri

Kolay Börek Tarifleri

Lezzetli börek tariflerine bakarken en çok destek aldığımız yer tabi ki internet platformu oluyor. Bunun için doğru yerden en öğrenmemiz oldukça önem taşıyor. Size vereceğim www.kolayborektarifleri.com adlı web sitesi ile bundan sonra farklı börekler yaparken başka yerden bakmanıza hiç gerek kalmayacak Gelelim bugün ki börek tarifimize!..

Bezelyeli Etli Börek Tarifi

Bezelyeli etli börek, özellikle de çocuklarınız için hem protein hem de vitamin kaynağı bir börektir. Bezelyenin muhteşem lezzetini yufkaya bıraktığı kokusu ve çıtır yufka lezzetiyle birlikte eşsiz bir lezzet bileşimi oluşturur. Bezelyenin faydaları saymakla bitmez, bizler size tarifi verirken, bezelyeye en çok yakışan sebzenin havuç ile birlikte hazırlamak için vereceğiz. Birde içine kuşbaşı kavrulmuş dana eti ile birlikte inanılmaz lezzette bir börek yapacaksınız. Komşularınızdan sır gibi saklayacağınız bu börek sizinle özgünleşecek. Özel günlerde yapmayı sıkça tercih edeceğiniz bir börek haline gelecek. Birde soda mucizesi sayesinde dışı çıtı, içi ise muhteşem lezzetli olacak. Yapılışına geçelim.     İÇ MALZEMELERİ;

  • 3 Adet Orta Boy Havuç
  • Bir Adet Küçük Boy Soğan
  • Yarım Kilo Bezelye
  • 400 gr Kuşbaşı Et

DİĞER MALZEMELER

  • Bir Adet Yumurta
  • Çörek Otu, Susam
  • Yedi Adet Yufka
  • İki Çay Bardağı Sıvı Yağ

   

  1. Bezelyeli etli börek için öncelikle, bir baş soğanı çok ince kıyarız ve zeytin yağı ile pembeleşene kadar kavuralım.
  2. Pembeleştikten sonra kuş başı haline getirdiğimiz etleri ekleyelim ve iyice kavuralım, sonrasında küp şeklinde doğranmış havuç ile bezelyeleri ekleyelim ve kavuralım, kavurduktan sonra tuzunu ve baharatını ekleyelim, kapağını kapatarak soğumaya bırakalım. Sonrasında yufkalarımızı hazırlayalım.
  3. Tıpkı sigara böreği yaparmış gibi, yufkamızı eşit üçgenlere bölelim ve bu böldüğümüz yufkaları sos ekleyerek içini de katarak, taşmayacak şekilde saralım.
  4. Bu şekilde sardığımız yufkaları önceden yağladığımız tepsiye dizelim.
  5. İçinin soğumasını beklememiz çok önemli eğer beklemezsek sararken yufkalar yırtılabilir.
  6. Buna dikkat edelim. Sosu hazırlamak için ise 1 adet yumurtayı zeytin yağı ve yoğurt ile sodayı ekleyerek karıştıralım bu sosu, yufkaya içi koymadan mutlaka sürelim.
  7. Hazırladığımız tepsideki börekleri üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu ve susam ekleyelim.
  8. Bu sos sayesinde böreklerimizin çıtır olduğunu göreceksiniz.
  9. Önceden 200 derecelik fırınımızı ısıtalım ve hazırladığımız tepsiyi sürelim.
  10. Yaklaşık 25 dakika sonunda servise hazır hale gelecek olan böreklerimizi soğumaya bırakalım. Lezzetine kendiniz dahi inanamayacağınız böreği, etli yemeğin bir anlamda fırında pişirilmiş hali olarak kabul edebilirsiniz.
  11. Bu sayede hem tok tutacak hem de besin değeri yüksek bir yemek sunabileceksiniz.
  12. Bezelyeli ve etli börek hem çay saati için uygun ola bu böreği aynı zamanda isterseniz akşam yemeği için de oldukça besleyici bir yiyecek olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.