Köfteciler de tatile girdi

Köfteciler de tatile girdi

Okulların kapanması ve Ramazan’ın gelmesiyle birlikte Bosna Hersek'teki seyyar köfteciler de tatile girdi. Havaların yağışlı geçmesinden dolayı köfteciler, vatandaşın akşamları rahat bir şekilde dışarıya çıkamadığını belirtti.

Konya'nın öğrenci mahallesi olarak bilinen Bosna Hersek, terk edilmiş şehri andırıyor. Okulların kapanmasıyla birlikte memleketlerine geri dönen öğrenciler, mahallenin en önemli nüfusunu oluşturuyor. Öğrencilerin gitmesiyle birlikte de mahalle esnafı da tatil dönemine girdi. Birçok iş yeri Ramazan'ın da etkisiyle kepenk kapattı. Mahallenin simgelerinden biri haline gelen seyyar köftecilerin de sayasında büyük düşüş yaşandı. Pazar alanında adım atacak yer bulunamazken son haftalar da sadece birkaç seyyar köfte arabası kaldı.

GEÇ SAATLERE KADAR AÇIK KALIYORLARDI

Öğrencilerin memleketine dönmesi ve Ramazan’ın gelmesiyle birlikte seyyar köfteciler, sezonu kapattıklarını belirtti. Onlarca seyyar köfteci okullar açılıncaya kadar şehrin farklı noktalarına dağılmayı düşünürken, bazıları ise Ramazan’dan sonra köfte satışlarını devam ettireceklerini söyledi.   Güneşin batmasıyla birlikte bir bir mangalları yakan köfteciler, gece geç saatlere kadar öğrencilere hizmet veriyor. Seyyar köfteciler zaman zaman zabıtayle problem yaşasa da öğrencilere açık havada köfte, tavuk pirzola, kokoreç gibi ekmek arası yiyecekleri ekonomik bir fiyatla satıyor. Fast Food tarzı tüketimin de önüne geçilirken, öğrencilere ekonomik bir  akşam yemeği fırsatı sunuyor. Ancak köfteciler Ramazan ile birlikte seyyar açmayı düşünmediklerini belirtti. Yaklaşık 10 yıldır Bosna Hersek’te köfte satışını yaptığını belirten Hüseyin Özmen, “Bosna Hersek’in nüfusunu her ne kadar öğrenciler oluştursa da biz de Ramazan’a hazırlandık. İftardan önce hazırlıklarımızı tamamlayarak mahallede yaşayan vatandaşlarımıza iftarlarını bizde açmaları için bekleyeceğiz” dedi.

ÖĞRENCİLER İLE BÜTÜNLEŞTİ

Öğrenciler ise fiyatların uygun olmasının yanı sıra açık havada köfte yemenin daha lezzetli olduğunu söyledi. Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Aşkın Kayırlıoğlu, “Birçok öğrenci eve yemek siparişi veriyor. Biz ise mezun olup gitmenin verdiği üzüntüyü en hafif indirmek amacıyla arkadaşlarımızla beraber yemek yiyoruz. Her gün evde yemek yapılmıyor. Bundan dolayı beraber buradaki seyyar köftecilere geliyoruz. Burada, ‘Göz görmeyince gönül katlanır’ sözü de olmuyor. Çünkü, gözümüzün önünde köftelerimizi yapıyorlar. Sadece yemek için değil, arkadaşlarla yemekten sonra açık havada çay içiyoruz. 15 dakikada tüketilen ekmek arasının ardından çay ve sohbet derken, burada vakit geçiriyoruz. Bosna Hersek’teki bu seyyar köfteciler, buranın simgesi haline geldi. Pazar yeri tamamen köfte arabalarıyla doldu” diye konuştu.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum