Köfteci cinayetine ağırlaştırılmış müebbet hapis

Köfteci cinayetine ağırlaştırılmış müebbet hapis

Konya'da seyyar köftecilik yapan bir kişiyi silahla öldürüp parasını gasbettiği iddiasıyla yargılanan sanığa "Tasarlayarak adam öldürmeden" ağırlaştırılmış müebbet hapis, "Yağmadan" ise 10 yıl hapis cezası verildi.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Bekir Demirbaş (31), öldürülen Ramazan Işıldak'ın (26) yakınları ile taraf avukatları katıldı.

Demirbaş, mahkemedeki savunmasında,  Ramazan ile ortak köftecilik yapacağını, aracını satamadığı için para bulamadığını söyledi.

Olay günü Selçuklu ilçesindeki çöplüğe vardıklarında Ramazan ile tartıştıkları için aracı durdurduğunu belirten Demirbaş, kendisine küfür edildiğini öne sürdü.

- Cinayetten sonra köfte yemeğe gitti

Araçtan indikten sonra Ramazan'ın bagajdaki silahı alıp şarjörü doldururken yanına koştuğunu ifade eden Demirbaş, "Küfür ederek beni öldüreceğini söyledi. Boğuşma sırasında tüfeği elime aldım. Yüzü bana dönükken hatırlayamadığım sayıda ateş ettim. Ramazan'ı bırakıp olay yerinden ayrıldım" dedi.

Demirbaş, silahı bir eve sakladıktan sonra köfte yemeye gittiğini kaydetti.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Demirbaş'ı "Tasarlayarak adam öldürmeden" ağırlaştırılmış müebbet, "Yağmadan" ise 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

- "Adalet yerini buldu"

Baba Niyazi Işıldak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayatı boyunca herkese yardım etmek için çabalayan oğlunun öldürülmesiyle büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. 

 Olaydan 6-7 ay önce oğlunun yanında gördüğü Bekir Demirbaş'ı gözünün hiç tutmadığını, bu konuda oğlunu da uyardığını dile getiren Işıldak, "Banka kredisi çekerek köfte arabası alan evladım gece gündüz çalıştı. Ramazan'ın telefonundan gelen 'Abi kurtar beni. Özkan Ç. kaldırdı. Dağa gidiyoruz şikayet et' mesajıyla sarsıldım" diye konuştu.

Durumu hemen polise bildirdiğini, olaydan sonra kendisini teselli etme cesaretinde bile bulunan sanığın yakalandığını anlatan Işıldak, "Adalet yerini buldu. Bu ceza en azından acımızı az da olsa hafifletti. Adaleti savunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

- Olayın geçmişi

Ramazan Işıldak , 21 Ağustos 2013'te av tüfeğiyle öldürüldükten sonra cebinden, "Özkan Ç. tarafından tehdit edildiğini" belirten bir dilekçe çıkmıştı. Öldürüldükten sonra parası da alınan maktulün telefonundan gönderilen mesajı ve cebinden çıkan dilekçeyi hazırlayanın Bekir Demirbaş olduğu anlaşılınca zanlı gözaltına alınmıştı.

Demirbaş'ın maktulün babası Niyazi Işıldak'a, "Yemin ediyorum ben bir şey yapmadım. Katil olsam buraya kadar gelir miyim? O benim kardeşim. Kim bir şey yapmışsa hemen onu bulurum" diyerek hedef şaşırtmaya çalıştığı öğrenilmişti. Olayın, Işıldak'ın köfte tezgahı için gerçekleştirdiği ileri sürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.