Kocaman’dan  oyuncu tercihi eleştirisi

Kocaman’dan oyuncu tercihi eleştirisi

Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman ulusal yayın yapan spor gazetesi Fanatik'e açıklamalarda bulundu

Atiker Konyaspor teknik direktörü Aykut Kocaman ulusal yayın yapan spor gazetesi Fanatik'e açıklamalarda bulundu. Atiker Konyaspor'un bu sezon ki başarısı ve taraftarı ile ilgili açıklamalarda bulunurken, A Milli Takım'ın teknik direktörü Fatih Terim'in oyuncu tercihini ise eleştirdi.

SON 7-8 HAFTA ÇOK ZORDU

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezon yakaladıkları başarıyı değerlendiren Aykut Kocaman, "Futbolu tarif ederken planlanmış başarı olmadığını düşünüyorum ülkemizde. Bize uyarlamaya çalışırsak Türkiye koşullarında nispeten dışındaydık biz bunun. Üçüncülüğün, oyunun ve başarının bulunduğumuz klasmanın değerlendirmesini yapmak lazım. Önce rakiplerimizi yakaladık, sonra da puan farkını açmaya başladık. Son 7-8 hafta çok daha zordu, çünkü herkesin hedefi netleşiyor. Bu süreç bize kendimizi tam olarak tartma imkanı verdi ve başarılı geçtik. Kafamdaki plan 50-51 puandı. 51 puan kazanmak için 17 maç kazanmanız yani 2 maçtan birini almanız lazım. Bu bir güçtür. Sıkıntılı başladık. Kuvvetli bir takım vardı, onu görüyordum. Meha ve Holmen’in katkısı bu süreçte çok yardımcı oldu. Varolan oyuncularımızla beraber yükseliş başladı. Traore form tuttu. İlk yarının sonlarında bir sarsıntı yaşadık ve ikinci yarı Skubic’le Douglas’ın gelmesiyle esas hikaye başladı. Her geçen gün birbirini yukarı çeken bir grup haline geldik” şeklinde görüş belirtti.

KONYASPOR'DAN 1 İSİM ALINMASI LAZIMDI

A Milli Takım Futbol Direktörü Fatih Terim'in oyuncu tercihini eleştiren Aykut Kocaman, “Oyuncu tercihleriyle ilgili konuşmak istemiyorum. Ancak Türkiye Futbol Direktörü’nün (Fatih Terim) bu başarıyı yakalayan Konyaspor’dan en azından, bakın en azından diyorum geniş kadroya bir kişiyi alması gerekirdi. Eğer performanslara göre değerlendirme yapıyorsak bunun böyle olması doğru olurdu!”dedi.

TARAFTAR HEP YANIMIZDA OLDU

Taraftara ayrı bir parantez açarak teşekkür eden Aykut Kocaman, şöyle konuştu: “Taraftara apayrı teşekkür etmeliyim. Sezon boyunca verdikleri destekle herkesi kendilerine hayran bıraktılar. Hep güvendiler ve yanımızda oldular. Şimdi de bu takıma güvendikleri ve inandıkları için henüz transfer yapılmamasına rağmen kombinelere inanılmaz bir ilgi gösterdiler. Her zaman onları en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bundan şüpheleri olmasın.”

TRAORE'Yİ TAKIMIMDA İSTİYORUM

“Holmen, Meha yok. Traore’nin olmasını isterim" diyen Kocaman, "Kuvvetli bir karakter. Futbolcuları anlıyorum. Hayatlarının çok küçük bir kısmında para kazanıyorlar. 35’inden sonrası yok. Buna karşılık gelirleri olmadan hayatlarını çoğalarak devam ettiriyorlar. Meha’ya burada kazandığı paranın 3-4 katı teklif edildi. Tutmanın, ikna etmenin mantığı yoktu. Yerine aldığımız Milosevic’in şimdilik görüntüsü çok iyi” ifadelerini kullandı.

RANGELOV GOLÜ DEĞİL MÜCADELEYİ SEÇTİ

Aykut Kocaman, bir oyuncunun transferi üzerinde durduklarını belirterek konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı: “Ligin en az gol yiyen takımı olduk ikinci yarıda. Bunun en önemli sebebi Rangelov, Bajic ve Halil İbrahim’in davranışlarıydı. Çünkü savunmayı savunmadan değil en uçtan yaptık. Bizim bir numaramız Rangelov’du, daha çok gol atabilirdi ama o daha çok mücadele etmeyi seçti. Milosevic’i aldık, bir oyuncuyla ilgili çalışıyoruz. Maçlarda sıkıntı görürsek transfere bakacağız. 40 puanlı bir takım var. Esas amacım bunu yapan takıma şans vermek. Amiyane tabirle parayı bulan erkeğin evdeki eşine değer vermemesi gibi bir şey bu. Hemen gözümüz dışarıda. Çok adam gelirse uçacağız sanılıyor. ”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.